Det sier Inger Karin Steinveg om at en arbeidsgruppe tilrår egen barneavdeling med åtte senger ved SNR på Hjelset. Samtidig er det først 25. oktober at endelig avgjørelse faller, når styret i Helse Møre og Romdsal behandler saka.

Steinveg var i mange år fast gjest på barneavdelinga i Kristiansund med sin kronisk sjuke, nå avdøde, datter Mathilde. Steinveg delte sine erfaringer på innspillkonferanse i Kristiansund nylig.

– Det eneste akseptable

Hun mener anbefalinga om egen barneavdeling «var det eneste akseptable alternativet».

– Dette var den modellen som alle gruppene på innspillkonferansen i Kristiansund anbefalte. Det er veldig bra at arbeidsgruppa landet på egen sengepost for barn, og barnelege i vakt.

Steinveg har ingen formening om hvorvidt åtte senger er riktig antall for en barneavdeling.

– Det har jeg nok ikke grunnlag for å si noe om.

I rapporten sin skriver arbeidsgruppa for barnetilbudet at anbefalinga deres forutsetter «at det kirurgiske tilbodet til barn blir omtrent på same nivå som i dag».

Reiser gjerne, men

Steinveg påpeker at hun gjerne reiste med datteren til andre sjukehus hvis de beste ekspertene for en aktuell behandling eller inngrep var der.

– Ikke alt Mathilde trengte, kunne gjøres i Kristiansund. Man kan ha behov for ekspertise andre steder, uavhengig av hvor stor en eventuell barneavdeling skulle bli, sier Steinveg.

– Samtidig er det så viktig at du har et sted i nærheten du alltid kan komme. For oss handlet det ofte om langvarig behandling på sjukehus. Da har nærhet mye å si for om familien får en hverdag til å funke. Man vil jo være til stede på sjukehuset sammen med barnet så langt det lar seg gjøre.

Spent på styrets avgjørelse

Nå er Inger Karin Steinveg spent på hva styret i Helse Møre og Romsdal vil avgjøre på sitt møte 25. oktober.

– Det er jo ofte pengene som rår. Andre ting kommer også inn i bildet. Så dette blir spennende. Men jeg mener barneavdeling er det eneste alternativet som er politisk spiselig nå. Det vil være vanskelig å forstå om tilbudet i et nytt sjukehus blir dårligere enn det som er i Nordmøre og Romsdal i dag.