BUD: Svingende rytmer og lyden av blåsere, komp, korister og Elvis hyllest-artisten Morgan Vøien strømmer ut fra Bud samfunnshus. Det er få dager til dElvis Morgan Bands definitive høydepunkt siden oppstarten i 2014: James Burton, fast gitarist for Elvis Presley – the king of rock ´n´ roll – kommer til Eide for å ha konsert i Bergtatt-gruvene sammen med Vøien og bandet fra Bud.

Imponerte originalmusikerne

– Hvordan fikk dere fikset dette?

– Jeg gjorde en gjesteopptreden med TCB, de gjenlevende originalmusikerne til Elvis, på den norske Elvis-klubben Flaming Star i januar. James Burton er en av TCB-musikerne. Etter konserten ringte Flaming Star-leder Pål Granlund for å spørre om vi var interessert i å gjøre en konsert i september, sier Morgan Vøien, som etter hvert skjønte at planen var å få flydd James Burton over.

– James Burton er ikke noen smågutt... Han spilte med Elvis fra 1969 til 1977, da Elvis døde. Rolling Stone Magazine har kåret ham til den 19. beste gitaristen i verden. Burtons stjerne på Walk of Fame er lagt ned av Paul McCartney. Og han har spilt med Johnny Cash, Roy Orbison, Elvis Costello og mange flere, sier Vøien.

– Større enn vi skjønner

Burton skal etter planen komme til Eide klokka 17. Da får dELvis Morgan Band en stund sammen med ham før publikum entrer gruva. Konsertprogrammet spenner fra sanger som er «helt nedpå» til låter med fullt orkester, ifølge Vøien.

– Hvorfor Bergtatt?

– Jeg ble bedt om å finne spesielle lokaler. Da pekte Bergtatt seg ut. Billettene ble utsolgt fort. Det at han vil komme hit viser at han har et hjerte for det han driver med, sier Vøien.

– Dette blir en storslagen opplevelse. Det er større enn vi skjønner sjøl. Det var stort å spille på Chat Noir, dette blir enda mer spesielt, sier trombonist Stine Frisnes.

Bratt læringskurve

Før 2012 var Morgan Vøien bare en vanlig fyr i Bud. Synging begrenset han til bilturer og dusjen.

– Jeg begynte ikke å synge før i 2012. Kona har et godt trent øre, og rista mye på hodet i starten. Men det gikk seg til. Jeg har alltid vært Elvis-fan, og meldte meg på NM i Elvis-karaoke i 2013. Den vant jeg, sier Vøien.

Da Stine Frisnes og gjengen hun er dirigent for i Bud skolemusikkorps ville gjøre noe annerledes i 2014, kontaktet de Vøien.

– Korpset ville ha Elvis-konsert. Vi fikk med oss komp og Morgan, og hadde opptreden på samfunnshuset i Bud. Seinere samme år opptrådte vi på Nordsjøfestivalen med 52 stykk på scena. Det var bratt læringskurve – og braksuksess, sier Frisnes.

Så moro var det, at de dannet dElvis Morgan Band bestående av 15 musikere. De spilte sin første konsert på Bjørnsonhuset under Stephen Ackles, Paal Flaata og Vidar Busks Elvis-hyllest-turne i 2015. Siden har det gått slag i slag, med Chat Noir, en konsert som ble utsolgt på 48 timer, som forrige høydepunkt. I januar sang Morgan Vøien seg til tredjeplass i Elvis tribute artist contest-EM i Birmingham, hvor han også deltar i januar 2018. Med James Burton kan bandet notere enda et høydepunkt.

HVA: Tribute to Elvis med James Burton og dElvis Morgan Band.

TID OG STED: Bergtatt, 30. september kl. 20. (Utsolgt)

James Burton var fast gitarist for Elvis Presley og har også spilt med mange andre stjerner. Foto: james-burton.net