Åndalsnes: På Ytterveggen show i romjula skal Timpex dele ut opp til 30.000 kroner til personer, lag eller organisasjoner som legger til rette for – eller driver en aktivitet som på sikt kan rekruttere til fag de ønsker.

– Dette er vår måte å forsøke å stimulere til den typen kompetanse innenfor IT, transport og logistikk, primært i Rauma, men også mer regionalt, sier Øystien Søraas, daglig leder i Timpex siden i fjor høst.

Utfordring

Søraas sier litt av utfordringa er at Rauma er flott for dem som er glad i natur.

– Men det er ikke alle IT-folk som er opptatt av natur. Vi ser det kan være utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med IT-komptanse, mener han.

–Vi har ei utviklingsavdeling i Trondheim som gir oss det vi trenger, men vi er opptatt av å ha et godt og levende miljø på Åndalsnes også, sier nysjefen. De kommende åra ønsker firmaet å få mer systemutviklerkomptanse også på hovedkontoret på Åndalsnes.

– Rein IT-komptanse er et stort behov. Sjøl med så mange som kommer ut fra universitetsmiljøet i Trondheim, er det rift om flinke folk, fastslår Søraas.

Pendler

42-åringen, som er dagpendler fra Vestnes, ble sjøl en del av et større mulig arbeidsmarked etter at Tresfjordbrua og Vågstrandstunnelen kom til.

– Før dette hadde det ikke vært noe alternativ for meg å jobbe her, fastslår han som blant annet har mange år innen IT og logistikk i møbelbransjen bak seg.