MOLDE: Fredag 3. november er det klart for prosjektet «Elvis in Church» i Molde domkirke, et samarbeid mellom Molde Janitsjar og Elvis-tolker Morgan Vøien fra Bud, under ledelse av dirigent Leiv Skeidsvoll. Fire uker før konsertstart er alle billettene solgt.

- Det blir stappfull kirke, som har plass til maks 700. Det betyr at vi har solgt 650 billetter. Resten er plasser til aktørene, sier Nils-Gunnar Solli, styreleder i Molde Janitsjar.

Elvis-feber

Han tror at alle markeringene av 40 år siden Elvis Presley sin død er med på å øke interessen.

- Dessuten er dette en uvanlig sammensetning av lokale aktører, med eget kompband som forsterker korpset. Så har vi den ikke ukjente Morgan Vøien på vokal, som nylig ble nummer tre i en internasjonal Elvis-konkurranse. Også han får backing av en vokalgruppe, sier Solli.

- Er ikke Molde så håpløs på forhåndssalg likevel?

- Nei, kanskje ikke? Dette er i hvert fall kjempeartig. Men jeg kunne ønske det slo ut litt oftere. At publikum ville hjelpe arrangørene til litt forutsigbarhet ved å kjøpe billetter på forhånd, sier Solli.

Ingen ekstrakonsert

Molde Janitsjar har de siste årene hatt flere store samarbeidsprosjekt; to med Brass Brothers, og Edith Piaf-konserten i februar.

- Vi har fått god respons på disse, om ikke nødvendigvis helt fulle hus. Det er tydelig at slike samarbeid slår an, og vi jobber målbevisst med det, sier Solli, som har fått gode tilbakemeldinger og ønsker om reprise på Piaf-prosjektet.

- Blir det ekstra Elvis-konsert?

- Nei, det er ikke snakk om det nå, sier Solli.