Årødalen: Magnus Vassgård fortsetter og imponere. Den dyktige 15-åringen fra Eide hevdet seg nok en gang i toppen. Sjøl om den suverene vinneren i sin klasse i årets midtnorske mesterskap var viktig i Årødalen i helga, var Arthur Bjørseth vel så viktig for arrangørklubben NMK Molde.

Kjøregleden og iveren til den unge moldegutten var vel så stor som hos klubbens mest talentfulle kjørere. Arthur er bare fem år, og dermed en av de aller yngste som var med i helgas vellykkete mesterskap. På egen bane og med bitte små sykler kjørte Arthur sammen med Karoline Meringdal Raknes (7) og flere andre ferske crosskjørere.

Fersk og ivrig

– Arthur har latt seg imponere av filmer han har sett på Youtube. Det er faktisk lenge siden han bestemte seg for å begynne med motocross. Sjøl om faren har kjørt litt tidligere var han litt lunken i starten. Jeg synes det er helt supert at han har lyst til dette. Motocross er en sport der det er helt avgjørende at foreldre er med og gjør jobben, forteller mamma Elin Berg.

– Jeg ble nummer ni i EM og har vunnet alle rundene i Midtnorsk. Neste år blir spennende. Da går jeg opp to klasser og skal kjøre 250 kubikk. Med dobbelt så stor motor og større sykkel, så blir det mye mer krevende. Jeg er motivert og gleder meg til å ta fatt på en ny sesong. Den nye sykkelen kommer ikke før mot slutten av året. Helga er vært fantastisk med rekordoppslutning, mye publikum og kjempebra vær, sier 10.-klassingen fra Eide ungdomsskole.

Mye skryt

Jørgen Bye fra Norges motorsportsforbund region Midt-Norge skryter av motorcross-helga i Årødalen.

– NMK Molde er uten tvil en av de beste arrangørene. Det er en veldrevet klubb som har dyktige folk i alle ledd. Klubben er moden for å kunne ta på seg enda større konkurranser enn dette. Runden her i Årødalen var den sjette i årets midtnorske mesterskap. Sjøl med rekordoppslutning og nærmere 230 deltakere har deltakelsen vært god også andre steder. Sånn sett har vi lagt bak oss en veldig god sesong. Rekrutteringen til motocross er kjempebra, sier en fornøyd Jørgen Bye til Romsdals Budstikke.

Til tross for lite kjøring imponerte Kristian Dyrseth med mye god kjøring på hjemmebane i Årødalen. Foto: Hugo Tingvoll
Magnus Vassgård (rød T-skjorte) er en av landets mest talentfulle kjørere. Det var mange andre fra NMK Molde som var med i helga. Foto: Hugo Tingvoll