Kleive: 49 deltakere stilte til start i trialløypa på Kleive lørdag. Hjemmefavoritten Thomas Berild Berg ble nummer to i lørdagens runde. Men siden dette var den 5. og siste runden i årets midtnorske mesterskap så holdt annenplassen til sammenlagtseier. Berild Berg kunne dermed smykke seg med tittelen midtnorsk mester i klasse B.

Men først og fremst var lørdagens konkurranse en flott avslutning på sesongen for både store og små trialentusiaster.

Fornøyd med framgangen

– Fantastisk godt miljø. Og veldig fine utfordringer. 15 år gamle Sigbjørn Sporsheim ble bitt av trialbasillen for to år siden. Lørdag kjørte han inn til 8. plass i klasse C.

– Jeg har prøvd motocross også, men likte meg bedre i trialmiljøet, sier Sigbjørn, som trener seks timer i uka og hatt jevn framgang.

Han har vunnet mye denne sesongen, men denne gangen gikk han opp en klasse og fikk tøffere motstand. Uansett er han fornøyd med framgangen han har hatt. Han tror den skyldes treningsiver og selvdisiplin.

– Jeg har nok bra balanse, og så går jeg all inn for dette. Når man har sterk interesse for noe så er det ikke noe problem å trene mye. Det er alltid noe å trene på, sier han.

I en bølgedal

Deltakerne var i alderen 5 (!) til 25 år. De aller yngste stilte til start i elektriske trialsykler, og med både søsken, foreldre og besteforeldre som støtteapparat.

– Det er en sport som krever at foreldrene er med mye og gir barna tett oppfølging i starten, sier stevneleder Bente Sigerset i Kleive Trial.

– Vi har hatt et synkende antall aktive de siste årene, og det er synd. Kanskje er noe av årsaken at foreldre må delta mer i klubbarbeidet for å få dette til å gå rundt. Men miljøet i klubben er veldig bra, og vi har en del rekruttering, så vi håper medlemsmassen nå skal ta seg opp igjen, sier Sigerset.

Ikke dyrt

Myten om at det er en spesielt dyr sport kan hun avlive.

– Klubben har sykler og utstyr til utlån, slik at det trenger slett ikke å være dyrt å komme i gang. Her er det bare å komme å prøve seg.

Spesielt farlig er det heller ikke.

– Det er svært lite skader. Her dreier det seg ikke om fart, og da blir risikoen mye mindre. Her er det egenskaper som balanse og konsentrasjon som er viktig.

15 år gamle Sigbjørn Sporsheim fra Kleive Trial har lykkes med det meste denne sesongen. Lørdag leverte han ny sterk kjøring under midtnorsk mesterskap. Foto: Kjell Langmyren
Vibeke Westad Sigerset var en av to jenter som deltok. 15-åringen har kjørt siden hun var sju år og kom seg prikkfritt gjennom store deler av den krevende løypa. Foto: Kjell Langmyren