Vipers Kristiansand-Molde HK Elite 31-16: Det er stor forskjell på omgangene Molde HK Elite viser mot Vipers Kristiansand søndag. I første omgang er det lite som skiller de to lagene, men etter pausen fikk hjemmelaget vise hvorfor de blir regnet som årets suverent beste i eliteserien.

Jevn start

Molde har hatt en eventyrlig start på årets sesong, men det var likevel på forhånd ventet at sesongens første kalddusj ville komme i møtet med Vipers. I førsteomgang skulle imidlertid Molde-jentene bite godt fra seg og så lenge ut til å gi Vipers en langt tøffere kamp en det som var ventet.

Molde hang godt med stort sett hele omgangen, og Molde viste at de har tatt steg bare på et par kamper. Molde var sterke og tålmodige i angrepsspillet og jobbet samtidig godt hjemover.

Vipers er imidlertid et formidabelt lag og straffer små Molde-feil til det fulle. Kristiansand-laget gjør få feil sjøl og midtvegs ut i første omgang hadde Vipers sikret seg en ledelse på 9-7. Molde blir straffet hardt med et par utvisninger like før 15 minutter, som gir Vipers muligheten til å skaffe seg en tomålsledelse.

Dro fra

Mot slutten av førsteomgang blir Molde-jentene imidlertid sliten og Vipers får øke ledelsen med et par mål. Samtidig blir Moldes unge lang stresset i de siste minuttene og gjør flere offensive feil.

Pauseresulatet på 15-9 blir dermed litt skjevt i favør hjemmelaget, men Molde imponerte stort om en ser bort fra de siste 4-5 minuttene.

Anniken Obaidli viste at også hun gjør steg. Molde-spilleren ser ut til å bli bedre kamp for kamp. Molde-jenta ble også denne gangen toppscorer for Molde.

Vipers-fest

I andreomgang starter Vipers i angrep og øker ledelsen. Videre gjør Molde en teknisk feil i sitt første angrep. Starten på omgangen ser ut til å treffe det unge Molde-laget tungt. Molde mister litt troen på det en holder på med når hjemmelaget går opp i åttemåls-ledelse og Vipers får muligheten til å dra fra.

Molde gjør flere feil i sitt angrepsspill, blir litt mer unøyaktig og gir større rom i forsvar. Vipers får muligheten til å vise fram sitt fantastiske tempo. Og 5-6 minutter ut i angreomgang står det fort 20-10 til Vipers.

Kjempet kampen ut

Molde-laget henter seg inn igjen og er langt sterkere de siste 20 minuttene. Målfesten til Vipers stopper, men avstanden er allerede for stor.

Molde-jentene har ikke den samme gnisten som i førsteomgang og selv om resultatet ikke blir langt dårligere, får Molde til lite og avstanden forblir rundt 11-12 mål kampen ut. Molde taper til slutt med 15 mål på stillingen 31-16.

Moldes målscorere: Anniken Obaidli (6), Mona Obaidli (3), Ragnhild Dahl (3), Kristina Logvin (2), Vilde Nerås (1), Sherin Obaidli (1).