Ekteparet Romuld har drevet gård ikke langt unna fabrikklokalene til Brødrene Midthaug. Men Anne Karin har aldri vært inne i lokalene før.

- Det var veldig spennende. Jeg er imponert over hva de har greid å bygge opp her. Fabrikken har betydd veldig mye for lokalsamfunnet og det er bra at de har beholdt produksjonen her i alle år, sier hun.

Betydd mye

Ektemannen Erik har jobbet på fabrikken i to perioder. I 1965 og i 1971.

- Det har vært voldsomt store endringer. Spesielt var det utrolig å se robotene i produksjonshallen, sier Erik. Han mener Kleive kan takke fabrikken for mye.

- Det hadde garantert vært annerledes her på Kleive hadde det ikke vært for Midthaug. De har virkelig stilt opp for lokalmiljøet og vist ansvar for utviklingen her, sier Erik Romuld.

- Det hadde vel ikke vært hverken småbåthavn eller idrettsanlegg og mye annet om ikke Otto Midthaug hadde vært primus motor.

Kom mange

Innkjøpssjef Karsten Midthaug fryktet at det ikke ville komme noen da Budstikka snakket med han på forhånd. Men den frykten var bortkastet. Allerede tidlig på formiddagen var det flere hundre innom dørene. De fikk en omvisning i lokalene og fikk en god innføring i den 70 år lange historien til industrieventyret på Kleive. Fra oppstarten med dørmatter av spunnet stålstrenger til den siste ukes internasjonale designpris.

- Vi har tenkt på dette med åpen dag lenge, faktisk helt tilbake på 70-tallet dukket ideen opp. Men det ble aldri noe av før nå. Utrolig hyggelig med en slik respons fra lokalmiljøet, sier Karsten Midthaug og strålte som en sol da det var som mest folksomt.