Molde 2 – Mosjøen 3-0: 34-åringen ble skadet på tampen av fjorårssesongen og har brukt mye av        2017-sesongen på å få leget sin hælskade. Sist han spilte en hel MFK-kamp var i 0-0-kampen mot Haugesund 11. september i fjor. I fredagens 3. divisjonskamp manglet han bare fem kampminutter på full kamptid.

- Jeg kunne ha fullført, men det var en liten krampetendens så det var greit å avslutte. Jeg spilte 35 minutter i treningskampen mot Djurgården og 45 i kampen mot Steinkjer – det nærmer seg. Og foten kjennes bra nå, forsikret svensken etter kampslutt.

Målgivende pasning

Han serverte målscorer Eman Markovic med ei flott gjennombruddspasning til 1-0-ledelse og var også én av servitørene foran 3-0-scoringa tidlig i andre omgang. Moströms presise overlegg ble like presist headet videre av Ottar Karlsson – og Sivert Gussiås knallet ballen opp i nettaket.

- Mattias var god i dag, og spesielt i første omgang, da vi spilte best. Han var flink til å finne rommene, og bidro til at vi kunne ha så bra balltempo, mente MFK-trener Daniel Berg Hestad.

Eliteseriespill i vente?

Nå håper Moström at han får spille eliteseriefotball i sesonginnspurten. Han mistet muligheten til en ny cupfinale med torsdagens bråstopp i semifinalen mot Lillestrøm.

- Men vi har mye å spille for i serien fortsatt, og jeg vil svært gjerne være med i medaljekampen. Det er stadig flere av spillerne som har kommet tilbake etter skade og som ønsker å bidra framover. Jeg kan håpe på et innhopp i ti eller tjue minutter i noen kamper framover.

Opp på andreplass

Med kjærkommen seier over tabelljumboen og med bare fire kamper igjen å spille tok Molde 2 et godt steg mot fornyet 3. divisjonskontrakt.

Denne serien har vært rekordjevn, med unntak av Stjørdals-Blink, som allerede har vunnet serien. Ni poeng skilte tabelltreer MFK og –jumbo Mosjøen foran denne kampen, og det var bare fem poeng ned til Orkla på den «øverste» av de fire nedrykksplassene. Seier var egentlig det eneste som dugde for MFK-laget i denne kampen.

- Det var greit å få innkassert disse tre poengene. Vi skal for eksempel ha fire spillere ut i landslagsaktiviteter nå – og det er ikke sikkert det blir flere 3. divisjonskamper for Leo (Østigård), Tobias (Svendsen), Eman (Markovic) og Erling (Håland) denne sesongen, sa Daniel Berg Hestad.

Suveren serieleder

Stjørdals-Blink leder altså denne 3. divisjonsavdeling suverent og er allerede klar for opprykk – det var 20 poeng ned til tabelltoer Kolstad foran denne serierunden. Nå krøp MFK opp på andreplassen, med 19 poeng opp til serievinneren og med én kamp mer spilt.

PS. Backen Elias Mordal scoret MFKs andre mål i fredagens kamp, med en besluttsom forsering inn i feltet og et presist skudd forbi keeper og inn i motsatt nettvegg.