MOLDE: – Det er en utrolig dårlig bruk av ressurser hvis anbudsprosessen drar ut i tid, sier styreleder i Molde Idrettsråd, Rune Sjåholm, til Romsdals Budstikke.

Rådet hadde styremøte om forsinkelsen av renoveringen av Idrettens Hus etter at Romsdals Budstikke gikk i trykken onsdag. Dagen etter kan styrelederen fortelle om sterke reaksjoner blant medlemmene:

– Vi har forståelse for at man ikke kan gjennomføre en anbudsrunde med bare ett tilbud, men vi håper det blir en raskest mulig avklaring på saka. Er det rammen som er for trang, er det en annen sak. Det er i så fall veldig alvorlig, sier Sjåholm.

Hva skjer med Idrettens Hus?

I dag er hele anlegget tømt i påvente av nettopp anbudsrunden, forteller Sjåholm, som peker på at flerbrukshallen isolert sett har lenger levetid.

– Flerbrukshallen har et godt, relativt nytt golv, som kan brukes av både basket, håndball, volleyball og futsal. Da er det dårlig bruk av ressurser om det skal stå ubrukt på ubestemt tid. Aktivitetsbehovet i Molde er enormt, sier Sjåholm.

Vil ikke tape igjen

Etter avgjørelsen i kommunestyret om å droppe nybygg til fordel for renovering, hadde Idrettsrådet innstilt seg på det.

– Nå må vi ikke bli taperne igjen. Det aller, aller viktigste for oss, er at aktivitet i idretten opprettholdes, sier han.

– Hva tenker du om Molde Eiendom KFs anslag om to til tre måneders forsinkelse nå?

– Jeg tenker at prosjektleder har kompetanse til å anslå det. Det har ikke jeg. Vi har ventet lenge på dette og kommer til å følge opp saka med kommunen, sier Sjåholm.