– Jeg er totalt uforberedt. Dette hadde jeg ingen aning om. Jeg blir helt skjelven, sier Synnøve Valle fra scena i Vonheim.

Samfunnsengasjement

Valle ble onsdag kveld tildelt Bud, Fræna og Hustad Sparebanks Hederspris pålydende 30.000 kroner, med bakgrunn i et bredt engasjement for speideren, husflidlaget, mållaget, lokalpolitikken, soknerådet og Klangfestivalen, for å nevne noe.

– Jeg har bare drevet med det jeg synes er artig. Jeg har stor glede av å jobbe med barn og unge, og klarte ikke slutte i speideren da mine tre barn gjorde det. Så jeg fortsatte. Speideren er ikke bare friluftsliv, men handler også om samfunnsengasjement, solidaritetsarbeid og nevenyttighet, sier Valle, som er leder i Romsdal og Nordmøre krets av Norges speiderforbund og er med i Aureosen speiderforening.

Verdifull bekreftelse

Utdelingen skjedde under BFH Sparebanks årlige gavegalla. Der ble også gitarist Håvar Svergja (19) fra Fræna tildelt bankens Utøverstipend på 30.000 kroner. Leder i bankens forstanderskap, Svein Lodve Sandblåst, begrunnet tildelingen med at de ønsker å bidra til at lokale talent kan nå enda lenger.

– Han har gått på kulturskolen i Fræna, som avler musikerer og kulturbærere i massevis. Han skriver egne melodier og har opptrådt på Storyvilles nyttårskonsert og deltatt på UKM, sa Sandblåst.

Tidligere i år fikk Svergja Drømmestipendet fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

– Det er dyrt å være musiker, og fint å få økonomisk drahjelp. Men viktigere enn penger er bekreftelsen på at noen liker det jeg gjør, sier Svergja.

Fortsetter etter sammenslåing

Banksjef Odd Kjetil Sørgaard hoverte spøkefullt med at han hadde fått atskillig flere klemmer gjennom kvelden enn markedssjef Einar Henøen. Han kaller gavegallaen et høydepunkt. 1,3 millioner kroner ble delt ut til rekordmange 125 lag, foreninger og klubber i Fræna og omegn.

– Vi er en lokalbank, og ønsker å bidra til glede i lokalsamfunnet, sier Sørgaard.

1. januar 2018 slår BFH og Nesset Sparebank seg sammen og danner Romsdalsbanken.

– Hvordan blir ordningen med gavegalla neste år?

– Vi skal fortsette med gavegallaen. Og vi skal ikke gi mindre, men heller mer. Nesset har en gavegalla sjøl, og vi har ikke diskutert om vi skal slå dem sammen eller fortsette hver for oss, sier Sørgaard.