Forrige onsdag ble styret i Tornekrattet orientert om at stampuben deres vil bli lagt ned mandag 4. desember. Puben drives av Quality Hotel Alexandra AS.

– Går i minus

Hotelldirektør John Bjørke sier det i hovedsak handler om økonomi.

– Det er først og fremst et økonomisk spørsmål. Vi klarer ikke å drifte dette på en god økonomisk måte, og det vil kreve såpass store investeringer å kunne drifte det videre, så da velger vi heller å stenge stedet.

– Tornekrattets leder sier det går i pluss?

– Det er ikke svarte tall på bunnlinja hvis du tar med alt. Tornekrattet får en payback, som ikke er med i dette bildet. Så i bunn og grunn går driften i minus.

– Det handler ikke om at hovedvirksomheten ikke skal assosieres opp mot «bråkete fotballsupportere»?

– I enkelte situasjoner har vi fått tilbakemelding på dette, vi kan oppleve at det ikke passer inn med den øvrige profilen, men det er ikke grunnen, sier Bjørke.

– Vi vil fokusere på å drive et godt konferansehotell – det er det vi vil bruke kreftene på. Det er også andre som er involvert i dette, blant annet huseier og Choice sentralt.

Tomme lokaler

Hotelldirektøren sier at det ikke er tatt noen beslutning om hva lokalene skal brukes til etter at 1911 stenges. I etasjen over ligger Vertshuset, som ble stengt for noen år siden og som derfor også står tomt.

– Hvordan lokalene blir brukt videre er for øyeblikket ikke avgjort. Dagens leiekontrakt på hotellet går ut 2018. I forhandlingene om ny kontrakt vil det bli tatt en beslutning på hva lokalene skal brukes til videre. Her er det flere alternativ.