MOLDE: – Hele prosjektet startet da «jeg falt fullstendig for noen, og begynte å spille inn låter til ham – rett og slett fordi jeg var så overveldet av følelser. Forholdet tok slutt, og konseptet med plata dreiet mer i retning av nedstrippede tolkninger av emosjonelle sanger – gjort på min måte», forteller Ane om albumet, som slippes 6. oktober.

Det er ikke første gang Ane tolker andres låter. Nylig framførte hun sin versjon av «Why Should I Cry For You» mens Sting selv satt i salen. Artisten har også tidligere gjort coverlåter. Alt fra Cyndi Laupers True Colours til Arcade Fire’s Neighbourhood #1 (Tunnels), fra Beyoncé’s Halo til Built To Spills I Would Hurt A Fly.

– Jeg må føle at jeg kan synge disse ordene med hevet hode og en eller annen form for ekthet og autentisitet, sier Ane om hvilke låter hun velger.

1. I Want To Know What Love Is – The Foreigners – Åpningssporet på plata. En fantastisk låt, som forvandles fullstendig. Ærligheten og smerten i teksten føltes ekte for meg. Som romantiker er det veldig lett å relatere til essensen i denne teksten.

2. Always On My Mind – Elvis Presley – Kjærlighetsforholdet var slutt og jeg ble spurt om å gjøre denne til en veldedighetsgalla for barn i nød. Jeg fant en måte å synge på fra inne i meg selv, slik jeg hører den i mitt hode.

3. Unchained Melody – The Righteous Brothers – En sang jeg alltid har elsket å synge!

4. Hero – Mariah Carey – Låta ble valgt ut til en power ballad-kveld på nattklubb. Carey er en av de beste vokalistene. Jeg trodde det var en standard «gutt møter jente, gutt redder jente»-type sang. Men så skjønte jeg at det handler mer om å redde seg selv.

5. Show Me Heaven – Maria McKee – Sangen er med av en annen type kjærlighet, av kjærlighet til låta i seg selv. En sang jeg følte sterk trang til å tolke.

6. Into My Arms – Nick Cave – En hjemme-innspilt kjærlighetssang jeg også har framført i bryllup.

7. Stay – Shakespeare's Sister – En ode til lidenskapen jeg hadde for bandet i barndommen. Sangen og videoen gjorde et enormt inntrykk. Den er valgt for å minne folk på gamle sanger de elsker, eller introdusere dem for noe jeg tror de vil like.

8. How To Disappear Completely – Radiohead – Jeg ble bedt om å spille i begravelsen til Crispin Bevington, en av de fem som ble drept i terrorangrepet i Stockholm 7. april i år. Crispin og hans kone Annika elsket disse to sangene (se under). Samme dag ble låtene spilt inn i studio med Klas-Henrik Hörngren. De er med for å hedre Bevingtons minne.

9. By Your Side – Sade - Se omtale over

10. Girl From The North County – Bob Dylan – Jeg ble invitert til å framføre tre Dylan-låter på Dramaten etter han fikk Nobelprisen i litteratur.

11. No Reason To Cry – Tom Petty – En grasiøs versjon av en sang fra albumet Mojo, etter en sterk anmodning fra en venn

12. Right In Time - Lucinda Williams – Fordi det var favorittlåten til han jeg var forelsket i. Teksten er fantastisk og beskriver godt sinnsstemningen.

13. Make You Feel My Love – Bob Dylan – En perfekt Dylan-låt som godt beskrev mine følelser.

14. Big Yellow Taxi – Joni Mitchell – En a cappella-versjon som ble til etter forespørsel fra Det Norske Teatret om å bidra til stykket 11 år. Jeg trodde det var umulig å gjøre den til min egen - men så kom jeg opp med ideen om å lage en ren vokalversjon, nesten som en salme.