Fredag ble dørene stengt i den relativt nystartede Dyrebutikken Molde på Reknes. Butikken åpnet i oktober 2015, men har ikke klart å få lønnsomhet i driften. Selskapet bak butikken ble stiftet i 2003.

Tre ansatte

– Gjelda er opplyst å være på 1,1 millioner kroner, men vi har ikke fått inn alle krav ennå, så det er for tidlig å si sikkert hvor stor den er, sier bobestyrer Erik Wold.

Selskapet skylder penger til bank, huseier og leverandører. Det var tre ansatte på tidspunktet for konkursåpning – daglig leder eide selskapet hundre prosent.

Ble for tøft

Da butikken åpnet i oktober for knappe to år siden, var eier og daglig leder optimistisk, tross konkurransesituasjonen med totalt fire dyrebutikker i Molde.

– Vi er trygge på at det vil gå veldig bra. Vi har fått rikelig med positiv respons, og har trofaste kunder som følger oss, sa hun da til Romsdals Budstikke.

Utsalg?

Enn så lenge er dørene på Reknes stengt.

– Det er ventet at det vil bli et utsalg, men dette er ikke avgjort ennå, opplyser advokat Wold.

Selskapet bak Dyrebutikken Molde, Teiko AS, fikk en minus på 690.000 kroner i 2015 etter en omsetning på drøye 4,5 millioner kroner. Regnskapet for i fjor er ikke sendt inn til Brønnøysund.