MOLDE: Det er Tegn Eiendom AS som har tatt initiativ og fått utarbeidet en ny regulering av planområdet ved navn «Sølvdammen». Området er opprinnelig regulert til konsentrert småhusbebyggelse (rekkehus og liknende), mens det nå åpnes for frittliggende småhusbebyggelse (eneboliger).

Området ligger i østlig forlengelse av Årømyra, sør for Årølivegen og Røbekklia. I planen ligger det til rette for 21 eneboliger i størrelse fra 120–200 kvadratmeter.

Rådmannens kommentar til prosjektet var at det planlagte prosjektet viser en tilpasset arkitektur med relativt luftig struktur. Etter rådmannens vurdering kan den planlagte bebyggelsen anbefales med den foreslåtte utnyttelsen.

Et element i reguleringsplanen var lekeplassområdet som blir redusert fra 3,5 daa til 2,7 daa, men dette vil utbygger kompensere med 1,2 daa tilknyttet friområde i sørøst. Rådmannen mener det da i sum vil bli nok leike- og uteoppholdsareal.

I formannskapet ble detaljreguleringen enstemmig vedtatt og sendt videre til kommunestyret, som behandler den 19. oktober.

Området var regulert til rekkehus, man kan nå få 21 eneboliger.