Den første kampen i nye Molde Arena ble en nedtur for rullestolbrukerne som ville se eliteseriehåndball. Søndag var fasilitetene fine, og tilskuerne fornøyde.

– Nå er vi fornøyd. Dette var veldig mye bedre, sier Solveig Jacobsen.

Hun har kjøpt sesongkort for å følge Molde Håndballklubb i eliteserien. Skuffelsen var stor for to uker siden, da hun og andre rullestolbrukere ble plassert nede i et hjørne, nesten bak hovedtribunene, med svært dårlig utsikt.

– Skuffelsen var stor for tre håndballsupportere i rullestol, da rullestolene ble henvist til et hjørne i enden av bana. Vi forventer at de ansvarlige kommer med en bedre løsning raskt. Slik diskriminering kan vi ikke ha i 2017, sa May Britt Berg til Romsdals Budstikke etter første seriekamp.

Håndballklubben og kommunen har hatt en dialog siden sist, og søndag fikk handikappede se kampen fra øvre tribune. De fikk sitte helt inntil glass-rekkverket lengst øst på hovedtribunen. Plasseringen er nære handikap-heisen ved hovedinngangen på Træffhuset.

– Dette var bra. Her ser vi godt, sa Jacobsen før kampstart. Entusiastisk over plassering og utsikt, og spent på å se ny eliteseriekamp i Molde Arena.

Løsningsorientert

– Jeg opplever at både vi som utleier og MHK som arrangør er opptatt av finne fullgode løsninger for alle tilskuere. Vi tar dette på største alvor og alt skal være på plass før neste kamp, sa ordfører Torgeir Dahl etter forrige hjemmekamp, som var det første store arrangementet i den nyoppussede hallen.

Med den nye plassen skal rullestolbrukerne få en like god opplevelse som alle andre i hallen. Det gleder Jacobsen, som har kjøpt sesongkort for å få med seg all håndballspenningen i årets sesong.

Søndag måtte hun til slutt se at kampen endte uavgjort.