Etter den knallsterke borteseieren over Tertnes, lovet MHK-trener Magnus Johansson at det skulle bli ny håndballfest når Molde tok imot Oppsal i Molde Arena søndag kveld. I sesongåpningen ble det seier over Gjerpen, og Molde kunne faktisk ta over tabelltoppen i eliteserien dersom de tok poeng mot Oppsal. Og fest ble det. I alle fall utover i den andre omgangen.

Spenning

For det kunne ikke bli noe særlig mer spennende enn det ble i Molde Arena denne søndagskvelden. Da Caroline Martins reddet Oppsals siste forsøk 25 sekunder før slutt på stillinga 31-31, reddet hun samtidig poeng og publikum øynet håp om en ny skalp. Magnus Johansson rakk å ta timeout, men Molde-jentene rakk faktisk aldri å avslutte i det siste angrepet, og det hele endte med uavgjort. Ett poeng var likevel nok til at Molde nå er leder av eliteserien.

Blant de 1200 tilskuerne satt det folk fra hele distriktet søndag kveld, som viser hvor viktig Molde Håndballklubb har blitt. Romsdalinger, nordmøringer og sunnmøringer hadde tatt turen til Molde Arena, og viste at Molde HK er et håndballag for hele regionen. Folk i fylket er sulteforet på eliteseriehåndball, og de fikk grunn til å komme også neste gang. At Molde pyntet på tilskuerrekorden fra sist hjemmekamp, viser også at «Håndballjentan» har kommet for å bli.

Begge lag var for så vidt unøyaktige i perioder av kampen, og begge gjorde sine tekniske feil. Den store forskjellen var at Molde aldri fikk tak på Oppsals angrepsspill før pause. Det gikk som regel akkurat litt for fort, eller så fikk høyreiste Guro Nestaker lov til å komme i fart og hamre inn baller i net tet. De gangene MHK-jentene kom ut og støtet på bakspilleren, fikk Kristin Halvorsen stå alene på linja.

Tok seg sammen

Halvspilt i første omgang hadde Molde allerede sluppet inn elleve mål, og lå an til å slippe inn godt over 40 mål. Da sier det seg selv at det blir vanskelig å vinne håndballkamper. Hvis MHK satte ballen i mål, svarte ofte Oppsal umiddelbart med en kjapp scoring. Derfor fikk Molde vansker med å kneppe innpå Oslo-laget. Heller ikke keeperne fikk det til å stemme, og i den første omgangen fikk både Caroline Martins, Lærke Sofie Sørensen og Aud Ingrid Silseth prøve seg.

Men som mot Tertnes forrige helg, tok Molde-jentene seg sammen og begynte etter hvert å få sving på sakene. Like før pause sto det 17-12 til Oppsal, men Mona Obaidli scoret omgangens siste mål og avstanden var bare på fire mål til pause.

Pausepraten så også ut til å fungere, for Molde-jentene startet den andre omgangen med en helt annen intensitet bakover. Det ga utslag i noen enkle scoringer framover, og ti minutter ut i omgangen kontret Moldes kantspiller inn 20-20. To minutter seinere var Molde plutselig i føringen for første gang siden i åpningsminuttene.

Da våknet Anniken Obaidli for alvor. I løpet av drøyt fire minutter scoret hun like mange mål. Plutselig ledet Molde med tre mål, og stemningen blant de 1200 tilskuerne i Molde Arena steg betraktelig. Men det var ikke bare Anniken av Obaidli-søstrene som var lysten på seier. Åtte av de ni siste scoringene ble satt inn av Anniken, Mona og Sherin Obaidli.

Spenningen holdt seg altså hele veien, men til slutt måtte lagene dele poengene.

Moldes målscorere mot Oppsal: Sherin Obaidli 4, Mona Obaidli 5, Katsiaryna Silitskaya 3, Vilde Nerås 2, Anniken Obaidli 7, Kristina Logvin 4, Natasa Jankovic 4, Ragnhild Valle Dahl 2.

Caroline Martins reddet Oppsals siste forsøk, og sikret dermed det ene poenget og tabelltopp. Foto: ERIK BIRKELAND