110 utøvere fra hele Norden viste rå muskelkraft i Frænahallen.

Fra torsdag til lørdag ble Nordisk mesterskap i styrkeløft for ungdom og junior arrangert i Frænahallen. 110 utøvere fra hele Norden deltok på mesterskapet. De lokale landslagsutøverne Ralf Male (23), Kristian Lorentzen (23) fra Fræna Atletklubb og kleivingen Damian Steinke (19) innkasserte henholdsvis gull, sølv og sølv i sine klasser. Male og Lorentzen fikk også bestemannspremie for sine løft.

Stramma drakta for mye

Ralf Male løftet 287,5 kilo i klassen benkpress junior 105 kilo, og satte med det ny norsk og nordisk rekord. Løftet var fem kilo over tidligere rekord.

– Jeg er kjempefornøyd, selv om det var et uryddig løft, som kjentes tyngre ut enn forventa. Det er ny konkurransepers for meg. Jeg gjorde noen justeringer på drakta til verdensrekordforsøket på 321 kilo, men jeg stramma drakta så mye at jeg ikke kom helt ned til brystet, sier Male, som dermed ikke fikk godkjent de to forsøkene på ny verdensrekord.

– Jeg kjente at jeg var litt sliten, og vurderte ikke å prøve. Løftet kjentes greit ut, og jeg tror jeg kunne ha klart å komme opp dersom jeg hadde fått stanga helt ned, sier Male.

Ny rekord for Lorenzen

2017 er Males siste år som junior. Om få uker venter EM i Spania.

– Da skal håper jeg å bryte 300-kilosgrensa. Jeg føler meg trygg på at jeg skal klare det, sier Male, som drar til EM sammen med Fræna Atletklubb-makkerne Kristian Lorentzen og Kjell Furesund.

Kristian Lorentzen tok ny personlig rekord på 245 kilo i klassen benkpress junior 105 kilo.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er ny rekord med ti kilo, og det ligger fem kilo over elitepokalmerket. Fin oppkjøring til EM, sier Lorentzen.

Damian Stenke fra Kleive fikk sølv i utstyrsfri styrkeløft, dvs løfting uten drakt. Han løftet 255 kilo i knebøy, 157,5 i benkpress og 297,5 i markløft.

Ros fra presidenten

Trond Fjøren i arrangørklubben Fræna Atletklubb gliser godt når det gjenstår bare noen øvelser. Arrangementet har gått etter planen.

– Det spiller egentlig ingen rolle om vi er fornøyd. Det viktigste er at deltakerne er fornøyd, og det har jeg forstått at de er. Vi har fått mye skryt, sier Fjøren.

Morten Novun, som er president i Norges Styrkeløftforbund, er en av dem som er raus med rosen.

– Mesterskapet har vært strømlinjeformet. Da blir det rettferdige forhold for alle som er med. Fræna Atletklubb har arrangert nasjonale mesterskap tidligere, og jeg synes de har løst oppgaven med det internasjonale mesterskapet veldig bra, sier Novun.