FRÆNA: – Publikum kommer til å få valuta for pengene. Det blir et kjempeshow. Det er rett og slett durabelig underholdning å se traktorer med over 1000 hestekrefter i aksjon, sier Traktorpulling-ansvarlig Lasse Farstad i IL Bryn.

Venteliste

Det er to år siden det første Traktorpulling-arrangementet ved Brynhallen. Den gang deltok 26-27 traktorer. Fjoråret hadde med 32-33, mens i år har hele 35 traktoreiere meldt seg på. Dermed er det fullt, og venteliste.

– Det deltar folk fra Folldal til Nord i Nord-Trøndelag. Hele Midt-Norge, unntatt Sunnmøre, er representert. Deltakerne har alt fra gamle veterantraktorer til helt nye. Og vektklassene går fra opp til 3,5 tonn til over 7,5 tonn, sier Lasse Farstad.

Traktorpulling går ut på å trekke belastningsvogner fortest mulig over et strekke. Vektbelastningen øker. IL Bryn samarbeider med Trøndelag Traktorpullerklubb om stevnet, godt hjulpet av Fræna anlegg, som bistår med banearbeid.

Håper på rekordoppmøte

Fjoråret kræsjet med Matfestival og fikk dårlig vær, dermed var det rundt 750 publikummere. Men året før hadde godt over 1000. Det har klubben tenkt å toppe 23. september.

– Jeg blir skuffet hvis det blir under 1500 personer, det må jeg si. Dette er en flott aktivitet å ta med ungene på. Vi satser på godt vær, sier Lasse Farstad.

IL Bryn får en god slant penger inn i klubbkassa som følge av arrangementet. Hvor mye husker ikke leder Joppe Nerlandsrem på stående fot. Men han bekrefter at det er en god inntekt for klubben.

– Vi ønsker å skape liv i ytre strøk, og knytte idrettslaget sammen med lokalmiljøet og landbruket. Jeg vil anbefale folk å komme i god tid. Løpet starter klokka 11, sier Nerlandsrem

Mer hestekrefter

Bjørn Olav Farstad deltar med sin 90-modell Ford 6410 i vektklassen opp til 3,5 tonn.

– Jeg tok tredjepremien for to år siden, og andrepremien i fjor. I år har jeg tatt førsteplass i Halsa. Jeg hadde tenkt å gi meg på topp, men så ble jeg overtalt til å være med her igjen. Hehe. Traktoren min har ikke gått 1000 timer ennå, og siden i fjor har jeg stilt på mer diesel og fått litt mer hester, sier Bjørn Olav Farstad, som er gardbruker på Farstad.

– Og hvorfor deltar du på dette?

– Vi må læke oss litt, væt du!, sier han.

Bjørn Olav Farstad er 47 år til daglig. Men i traktoren er han rene guttungen. Foto: RIGMOR SJAASTAD HAGEN