Elnesvågen: Det er mange tusen kilo med vekter, benker og utstyr som skal bæres fra Fræna Atletklubbs lokaler i Elnesvågen sentrum til Frænahallen i anledning nordisk mesterskap i styrkeløft for ungdom og junior. Men hvem er vel bedre rustet til å gjøre det enn nettopp folka i arrangørklubben? Torsdag til lørdag er det duket for det første internasjonale idrettsstevnet i Fræna noensinne.

Ralf i kjempeform

110 landslagsutøvere fra hele Norden, med hovedvekt på Norge og Sverige, er påmeldt stevnet. Det er klubbleder Kjell Furesund godt fornøyd med, spesielt siden de var forespeilet et antall på 60-70.

Vertsklubben stiller med Ralf Male og Kristian Lorentzen, som begge deltar i benkpress 105 kilo junior på lørdag.

– Hvordan er formen til Fræna-deltakerne?

– Ralf er i kjempeform. Han har ikke mange sjanser igjen som junior, så han blir vel ikke fornøyd hvis han ikke løfter over 300 kilo. Det er bare én til i verden som har gjort det, han veide 160 kilo. Men Ralf er i verdensklasse, sier nestleder Trond Fjøren i Fræna Atletklubb.

Kan bli «lokal» medalje

Det er selvsagt en fjær i hatten for vertsklubben om de får sine utøvere øverst på pallen. Og det er ikke usannsynlig.

– Kristian Lorentzen er rangert som nummer to i sin klasse i Norge etter Ralf. Kristian har vært litt sjuk i det siste, så han er spent. Men det kan fort bli medalje på våre lokale utøvere, sier Furesund.

Skuffet over uttak

I juni skrev Budstikka at Male hadde ambisjoner om å ta verdensrekorden i benkpress. Siden han ikke ble tatt ut av forbundet til de to øvrige grenene i mester-skapet, knebøy og markløft, blir verdensrekorden betraktelig vanskeligere å slå.

– Hvorfor?

– Hadde jeg stilt i alle grenene ville verdensrekorden ligget på 295 kilo i benkpress, men når jeg bare stiller i benkpress må jeg løfte 321 kilo. Jeg var egentlig tatt ut i alle tre øvelsene, så jeg er skuffet over at forbundet endret på dette. Men jeg skal prøve å løfte 321 kilo. Det blir artig å prøve verdensrekorden, sier Male på telefon.

Må holde tidsskjema

Arrangørklubben Fræna Atletklubb har hatt travle dager og uker i forkant av mesterskapet. Rett før det hele starter er det mye flytting, rigging og planlegging som må til før alt er klart for å ta imot utøverne.

– Det er om å gjøre å få det til å gå knirkefritt. Vi har gjort masse forberedelser. Stevneleder Ralf Male har vært primus motor, og det er bra for oss gamle at de unge tar i et tak. De har gjort en kjempejobb. Når mesterskapet er i gang gjelder det å jobbe knallhardt for å holde tidsskjema, sier Furesund.

– Hva håper dere å få ut av det å arrangere mesterskapet?

– Økt rekruttering vil være en bonus. Vi har fått litt sponsing, selv om næringslivet har vært litt tilbakeholdne. Det har vært lettere å få leverandører som sponser oss med varer vi skal selge i kiosken, sier Furesund.

Streames på Rbnett

Av øvrige deltakere fra vårt distrikt er Damian Stenke fra Kleive, som til daglig trener med en klubb i Trondheim. Han deltar i styrkeløft junior på fredag.

PS: Mesterskapet skal for øvrig streames, og vil bli vist direkte på Rbnett.no.