MOLDE: – Dette blir to svært eksklusive konserter. Her anbefaler jeg ingen å vente med å kjøpe billetter. Storyville har bare rundt 150 plasser, forteller Cecilie Nogva, styreleder i jazzklubben som onsdag inviterte til presentasjon av høstens repertoar.

Stor aktivitet i høst

Etter en pause på rundt 40 (!) år, er Pål Austnes inne i styret igjen.

– Jeg er imponert over den høye aktiviteten. 20 arrangement på tre måneder! Dette er en klubb med store ambisjoner, sier Austnes, og lister opp hva som skal skje: 7 torsdagskonserter. 1 barnejazz-arrangement. Jazzfest med tre konserter. 3 lokale jazzscener, 3-5 jazzkaféer og romjulsjam.

– Flere jazzklubber sliter. Hva gjør at dere lykkes?

– Om vi sammenlikner oss med andre jazzklubber, har vi et kunnskapsrikt og trofast publikum. Og musikerne elsker å spille her, sier Cecilie Nogva.

– Dessuten har vi flotte lokaler, og et godt samarbeid med Moldejazz, sier Austnes, som mener klubben har satt sammen et bredt og variert program.

Jazzfest i oktober

Høstens første konsert går torsdag 21. september, med Transatlantic Express, bandet som har to medlemmer fra The Real Thing.

– Dette blir et funk- og groove-party, og musikk som er lett tilgjengelig for alle, sier Austnes.

Torsdag 5. oktober er det Zenos Mode sin tur, et band i både hip-hop- og jazzlandskapet.

– Det er så tøft! Paser godt for den yngre garde, men egentlig for alle aldre. Her spiller for øvrig Rhino Sivathas fra Kleive, sier Cecilie Nogva.

Den 28. oktober blir det jazzfest, med tre konserter: Kristin Asbjørnsen, Eldbjørg Raknes, Kirsti Huke og Nils Olav Johansen, og Miss Tati.

– Her blir det salg av både felles- og enkeltbilletter. Prisen er 490,- for alle tre konsertene, men det er begrenset hvor mange vi har, sier Cecilie Nogva.

– I fjor var dere ikke helt fornøyd med publikumsoppslutninga?

– På de to første var det bra, men det sviktet litt på den siste, som jo er rettet mot et yngre publikum, sier Nogva.

– Men Miss Tati mener vi kan treffe alle. Vi håper det blir skikkelig fest, sier styremedlem Anja Inderhaug, og legger til at det blir dj både før og etter konserten.

Billetter til konsertene er i salg nå.

Den albumaktuelle saksofonisten Marius Neset kommer med kvintetten. Foto: Patrick da Silva Sæther
Ola Kvernberg og Joshua Redman. Foto: ERIK BIRKELAND