Eide: Det 85 dekar store arealet er delt opp i tomter på rundt 3 dekar hver.

Betydelig investering

Industriområdet vil når det er ferdig ha kostet kommunen rundt 7 millioner kroner. Investeringen gjøres i ei tid med trang økonomi. Men kommunen ser muligheter for å få etableringer som kan gi nye arbeidsplasser med økt bosetting og folketall. Per 1. juli hadde Eide 3454 innbyggere.

– Vi har planlagt tomter for tyngre industri på rekke og rad nedover i terrenget i bakkant. I framkant mot Vika-vegen, som går opp til innkjørselen fra fylkesvegen, er det satt av tomter for lettere industri, gjerne med butikk, sier ordfører Egil Strand (H) til Romsdals Budstikke.

Han tar avisa med inn på området, som han viser stolt fram.

Store muligheter

– Vi håper flere vil se potensialet her. I Eide har vi god plass, området ligger sentralt til og vegtilknytningen er god i alle retninger. Tomtene er byggeklare, en skal slippe venting om en vil etablere seg på Eide, legger Strand til.

Ordføreren sier han allerede har fått en forespørsel om tomt, men kan ikke si mer om hvem interessenten er.

– Om noen trenger større tomt enn 3 dekar, hva da?

– Det skal ikke være noe problem å slå tomter sammen til større enheter.

Brannstasjonen først

Tidligere i år ble den nye sipermoderne brannstasjonen

tatt i bruk. Den er kombinert med base for Eide kommunes vaktmestertjeneste. Bygget var lokomotivet som åpnet det nye området, med vegutbygging og tekniske anlegg for øvrig.

Fornying

I den gamle delen av Indre Eide industriområde skjer det også fornying. Som eksempel kan nevnes Melby Snekkerverksted AS som siste åra har utvidet sitt anlegg, og nå A-K Maskiner AS som har kunngjort en omfattende nyinvestering. Bedriften skal i mars neste år ta i bruk et nybygg på 800 kvadratmeter.

Det er etablert 24 ulike private og offentlige virksomheter.

Oddbjørn Harnes

Langs gangvegen fra Skjelvika mot Eide sentrum skiftes hovedledningsnettet ut. Samtidig vil både gangvegen og Vika-vegen opp til det nye industriområdet få ny asfalt.
Kartet over den nye tilveksten til Indre Eide industriområde viser øverst brannstasjonstomta (lys rød). Til venstre (helrød) tomter for tyngre industri. Til høgre (stripet rød) tomter for lettere industri, gjerne med butikk. Foto: Kart: Eide kommune
Den nye brannstasjonen og basen til Eide kommunes vakmestertjeneste er første etableringen. Foto: Oddbjørn Harnes