Henrik Sæther er sliten, men lykkelig. Energien henter han fra alle menneskene, opplevelsene og stemningen han opplevde under tidenes første Hjertøyafestival.

– Det bobler i hjertet mitt. Jeg føler meg nesten nyforelska. Det har vært god stemning og mange klemmer, sier han.

Høydepunkt

Sæther trekker fram to spesielle hendelser som ble festivalens høgdepunkt for han. Sæther var kunstnerisk ansvarlig på Hjertøyafestivalen, og hadde blant annet en workshop med spraymaling på sjablonger laget av plastfolie surret rundt trær på hele festivalområdet.

– På lørdag sto jeg alene og malte, men flere og flere ble nysgjerrig, og fant fram sprayboks og lerret. Til slutt var vi rundt 20 personer som sto og malte. Energien var til å ta og føle på. Mange var usikre i starten, og bekymret seg for at de ikke var flinke nok. Men alle fant fram barnet i seg, og begynte å male i sterke, glade farger. De slapp seg skikkelig løs, og det ble noen skikkelig kule og spesielle maleri, sier han.

Møte mellom mennesker

Sæther trekker også fram stemningen på festivalens første dag.

– Fredagen var helt fantastisk. Spesielt om kvelden. Det var stjerneklart og nordlyset danset over himmelen. Tovanskï sto for musikken på kvelden, og leverte et kjempefint show. Han spilte sammen med en DJ han ikke hadde jobbet med før, men det fungerte helt supert. Det var kult å høre to mennesker som ikke kjente hverandre, jobbe så godt sammen. Det er det Hjertøyafestivalen handler om. Møte mellom mennesker. Dansegolvet var tettpakket, og røykmaskinen ble tom, sier Sæther. Han tror den gode stemningen på fredagskvelden må ta litt av skylda for at få fant vegen til dansegolvet lørdag.

– Vi fikk heller ikke røykmaskinen i gang igjen, flirer han.

Helhetlig opplevelse

For festivalledelsen har det vært viktig å skape en helhetlig opplevelse.

– Du skal se, høre, lukte, smake og føle. Det er ikke kun musikk og en hendelse som er viktig, men helheten av opplevelsen. Derfor hadde vi ulike workshops som yoga, Martine Lange flettet håret til dem som ønsket det, og brukte spreke farger for å gjøre folk festivalklare. Festivalen skal være et eventyr der du kan rusle rundt og oppdage nye opplevelser, og se Hjertøya på en ny måte, sier Sæther. Tilbakemeldingene fra festivaldeltakerne har vært utelukkende positive.

– Allerede søndag morgen fikk jeg spørsmål om vi arrangerer igjen til neste år. En fyr jeg traff hadde bestilt seg hippieklær på internett for å passe skikkelig inn på festivalen. Responsen har vært nydelig. Jeg får litt Marcus og Martinus-følelse. Hele helga har jeg hatt «Elektrisk» på hjernen. For det er akkurat det denne helga har vært, elektrisk, sier Sæther.