Sylvi Listhaug var den som fikk mest oppmerksomhet da hun avrundet en uhyre hektisk valgkamp i Molde lørdag. – Det hadde aldri gått så bra uten Anne Marie, smiler hun.

Anne Marie Fiksdal fra Tomrefjord er rådgiver i Møre og Romsdal Frp, og har fulgt Sylvi og babyen under valgkampen i heimfylket. Sammen med flere livvakter i svart bil har de turnert fylket på kryss og tvers, lørdag ble det stopp både på Sjøholt og Vestnes før de kom til Molde. Sjøl i fredelige Molde var de der med vaktsomme øyne og propp i øret.

Både Sylvi Listhaug og Else-May Botten innrømmer at det har vært en hektisk og krevende valgkamp. De to krangler så busta fyker politisk, men lørdag var det både vennlige smil og god dialog da de møttes etter at de hadde holdt innlegg.

God dialog

- Jeg har alltid hatt en god dialog med Sylvi privat. Vi må ta vare på hverandre, sjøl om vi er veldig uenige i mange politiske spørsmål, sier Else-May Botten.

Mens Sylvi avrundet valgkampen i Molde og tok ferja over fjorden, fortsetter Else-May valgkampen søndag, denne gang i Moldemarka. Hun vet at hver stemme vil telle i kampen om det siste mandatet, den som blir størst kan få tre på Mørebenken.

Det er mye alvor i valgkampen, men også en dose moro. På et korslag i Surnadal med Dag Ingebrigtsen var Else-May solist i et lite kor som sang kjente sanger som «Vil du værra med meg hjem i natt», uten at dette måtte tas bokstavelig. Men stemningen var på topp, forsikrer hun.

Lite nytt

I innleggene fra de ulike partiene kom det lite nytt. Det meste er sagt før, nå er det bare å vente på dommen fra velgerne. Flere av minipartiene som ikke har sjanse på plass på Stortinget, stilte også opp.

-Vi vil hjelpe folk som har det vanskelig og kjempe mot urettferdigheten mot eldre, sier Anton Iversen fra Pensjonistpartiet, som har stilt til valg flere ganger før. Odd Stensholt og Lars Dahle fra Rødt er innbitte motstandere av EØS-avtalen.

Tror på Rødt på Stortinget

- Når vi forklarer hvordan EØS-avtalen virker, er de aller fleste enige med oss, likevel klamrer de seg til partier som støtter avtalen, sier Lars Dahle, som tror at Rødt blir representert på Stortinget fra høsten.

Gode meningsmålinger for SV fører også til økt optimisme for Yvonne Wold. Hun mener at SV er viktigere enn noen gang, og har ikke gitt opp håpet om plass på Stortinget.

I Kristelig Folkeparti og Venstre er spenningen også på topp. På KrF-standen får de besøk av Gerd Marit Langøy fra Høyre.

- Bra at Knut Arild Hareide gikk ut og sa at han støtter Erna og lander på borgerlig side. Men han kunne gjort det tidligere, sier Gerd Marit Langøy.