Leiv Skeidsvoll er musikkpedagog og dirigent. I 1990 var det tunge tider korpsbyen Molde da det ble lyst ut etter dirigent. Skeidsvoll søkte og fikk stillingen, men var ikke helt sikker på om han skulle bli her permanent. Da rektorstillingen i heimkommunen Vågå ble lyst ut i 1993, søkte han og fikk den. Men etter å ha tenkt seg om, bestemte han seg for å forbli moldenser. Nå dirigerer han fire korps og har eget band.

- Leiv er både utrolig inspirerende, dyktig og engasjert, sier Kjell Arne Vaagen, som har spilt i korps siden 1958.

Leiv Skeidsvoll sier han er både glad og stolt av prisen, før han haster videre til spilleoppdrag på Kleive.

– Veldig imponert

Årets Innflytterdag ble en enestående suksess. Full sommer og tusenvis av folk i byen. Innflytterdagen ble arrangert for 13. gang, hele tiden med organisasjonen JCI som arrangør. 65 utstillere hadde stand, her var også politiske partier av alle regnbuens farger for å kapre avgjørende stemmer.

- Jeg er veldig imponert over arrangementet og oppslutningen. Dette skaper liv og røre i byen, som oser av liv og vitalitet. JCI legger ned en kjempeinnsats, som de fortjener all mulig ros for, sier ordfører Torgeir Dahl til Rbnett. I sin tale til publikum ville Dahl avlive myten om at moldensere er konstant bekymra og reserverte overfor fremmede.

- Molde er en åpen by for folk som flytter hit, raus og inkluderende. Det skjer mye her. Vi er blitt kåret til årets bosettingskommune, og vi er en av de ti viktigste kulturbyene i Norge, sa Torgeir Dahl, fjerde generasjons moldenser.

Suksess-arrangement

Else-May Botten er 1. generasjons innflytter fra Nordmøre, og var 21 da hun kom til Molde. Hun stortrives i byen.

- Vurderer du å flytte til Molde, gjør det. Du vil ikke angre, sa Else-May Botten

Leder for JCI i Molde, Odd Inge Ekroll, forteller at JCI er en organisasjon for unge i alderen 18 til 40. Målet er utvikling, både personlig og for samfunnet. JCI i Molde har også flere medhjelpere fra Kristiansund, som deltok aktivt på arrangementet i Molde. JCI-samarbeidet mellom de to byene fungerer utmerket, her er det ingen fogderikløft.

- Vi håper å få til noe liknende i Kristiansund. Vi hadde Nordmørsdagene for noen år siden, som likner på dette. Nå må vi prøve å få liv i dette igjen, på samme måte her i Molde, sier Emil Golmen.

Avsluttet med appell

I Storgata var det noe for alle, både når det gjelder livssyn og aktiviteter. På standen til Molde på skeiva møter vi blant andre student Knut Andreas Bjørke fra Volda.

- Volda er ikke noe bra sted å være homofil, det var godt å komme hit til Molde. Her er det ikke noe å være redd for. Jeg kunne godt tenkt meg å bli boende her, men drømmejobben etter studiene er i Oslo. Så får vi se, sier Knut Andreas Bjørke.

Dagen ble avrundet med politiske appeller, der de politiske partiene som hadde meldt seg på fikk fire minutter til å framføre sitt budskap.