66 spillere stilte opp i turneringen, som ble spilt på et 60 dekar stort område på eiendommen til Sivert Øveraas, som også er leder i klubben.

Frisbeegolf er en  ny sport i vårt distrikt. Øverås frisbeegolfklubb ble stiftet i 2013 og har nå 47 medlemmer. Mange av disse deltok på turneringen, men nådde ikke til finalen i konkurranse med både norgesmestre, en europamester og en tidligere verdensmester. I stedet for golfballer bruker man disker (frisbee), og dette er noe helt annet enn leik på stranda.

Kast på over 150 meter er vanlig, det gjelder å treffe kurven på færrest mulig kast. Diskene har en fart på opptil 130 kilometer i timen, og de lengste kastene er målt til over 300 meter. Forholdene på Øverås var helt ideelle lørdag.

Tidligere verdensmester

Avery Jenkins er tidligere verdensmester, men han måtte kjempe hardt for å hale seieren i land. Han og Espen Møkkelgjerd fra Stovner lå helt likt etter finalespillet, og det måtte omspill til. Der vant Avery.

- Jeg kjenner Espen godt. Vi har konkurrert både i Norge og i andre land. Han er en veldig god spiller, sier Avery.

Han er imponert over anlegget på Øverås, der frivillige har lagt ned en stor dugnadsinnsats.

5500 baner i USA

- Dette er et flott anlegg. Omgivelsene her er så vakre at det kan være vanskelig å konsentrere seg, sier Avery Jenkins til Rbnett. Han er profesjonell frisbee-golfer, etter Øverås står turneringer i Belgia og Nederland på programmet før han drar tilbake til USA.

- Frisbeegolf er en stor idrett i USA, der vi har 5500 baner. Det kommer stadig flere til i andre land, sier han.

Etter at konkurransen var over, var det bankett og festlig samvær på Øverås. Søndag er det kurs med vinneren av turneringa.