Grunnet tekniske problemer var det dessverre ikke mulig å gjennomføre vår vanlige live for fredagens lokalfotball.

Det var totalt tre kamper som ble spilt i fjerdedivisjon fredag kveld. Eidsvåg fikk besøk av Frei, Tomrefjord var vertskap for Sunndal og Eide/Omegn tok i mot Surnadal.

Eidsvåg – Frei (2-2)

Det var duket for nedrykkskamp på Eidsvåg Kunstgress. Bunnlaget Eidsvåg kom til sesongens 16. kamp (de har en hengekamp mot Vestnes Varfjell) uten ett eneste poeng. Med 15 tap og 82 baklengs hadde Eidsvåg alt å vinne i kampen mot Frei. Laget fra Nordmøre var derimot ikke langt foran med to plasser og ti poeng opp.

Etter en drøy halvtime scoret Thomas Holmen. Frei slet med å klarere hjørnesparket fra hjemmelaget, og da utnyttet Eidsvågs nummer 3 muligheten. Dette resultatene holdt bruntrøyene til pause.

Etter rundt timen spilt doblet Eidsvåg ledelsen med Jakob Hoem Aasen. Gleden var derimot kortvarig. Det var knapt gått to minutter før Frei fikk første redusering. Ti minutter senere var utligningen et faktum. På tross av et stort press fra Frei den siste halvtimen, så kunne Eidsvåg juble for sesongens første poeng.

Tomrefjord – Sunndal (2-2)

Tomrefjord ligger midt på tabellen, og har tatt flesteparten av poengene sine hjemme. Med seks seire og to tap på eget gress så langt var det en tøff kamp som ventet topplaget Sunndal. Sunndal trengte poeng for å holde liv i drømmen om opprykk. Kristiansund BK 2 var seks poeng foran.

Det ble en forrykende start i Tomrefjord. Etter fire minutter sendte Daniel Holm Sundet hjemmelaget i ledelsen. Sunndal utlignet så seks minutter senere og det stod 1-1 etter ti minutter. Det var også resultatet når lagene gikk til pause.

Ken Robin Hildre sendte Tomrefjord i ledelsen igjen etter 69 minutter. Det så lenge ut til at alle tre poengene skulle bli igjen i Tomrefjord. Så fire minutter på overtid dukket Erling Fredriksen opp. Han sendte utligningen i nettet rett før kampen var over.

Eide/Omegn – Surnadal (3-1)

Før avspark var det seks poeng mellom Eide/Omegn på syvendeplass, og Surnadal på fjerdeplass. Eide/Omegn ønsket nok å minke den luken. Det ble også en spesiell kamp for hjemmelaget på andre måter. Paul André Farstad har i følge klubbens Twitter-konto akseptert et tilbud fra England og spilte sin siste hjemmekamp.

Eide/Omegn hadde spillet i store deler av førsteomgangen, men det var først vel fem minutter før pause Sondre Eide Bilkås fikk hyll på byllen. Bilkås er god på hodet og viste det når han stanget ballen via tverrligger og i mål. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

To minutter etter pause scoret Bilkås igjen. Bjørn-Egil Didriksen Botten kom seg nedover på siden og vinner løpsduell med keeper Robin Tørset Brøske. Botten legger inn til Bilkås som setter ballen enkelt i mål.

Ti minutter senere gikk Botten fra rollen som servitør til å sette ballen i nota selv. Kristian Myklebust Lysgård med den målgivende pasningen. Eide/Omegn fortsatte å styre kampen, men holdt ikke buret rent. I det 83. minutt fikk Surnadal straffe og straffen ble satt sikkert i mål.

Resultater 5.div

Rival - Dahle 0-9

CFK - Midsund 0-3

Tingvoll - KUST 1-2

PS: Molde møtte Start i Nasjonal G19 serien. Molde vant den kampen 4-0 etter mål fra Magnus Langset (2), Lars Josef Ranheim (1) og Ole Sebastian Sundgot (1).