Molde: – Jeg synes det er veldig bra at Høgskolen i Molde har lyst til å se på mulighetene for samarbeid og eventuelt å slå seg sammen med andre, sier Røe Isaksen til Rbnett.

Kunnskapsministeren besøkte tirsdag Molde for å snakke om barnehager, men svarte også på spørsmål om høgskolens nye ønske om en samarbeidsavtale med NTNU.

Får millioner

Røe Isaksen var kritisk når høgskolen tidligere har vært negativ til å se på et slikt samarbeid.

– Jeg skulle gjerne sett at denne prosessen kom i gang mye tidligere, men det er bra at det nå skjer. Vi ønsker gjerne å fasilitere dersom høgskolen ønsker møte med andre institusjoner. Det er derfor vi også nå gir støtte til å utrede de mulighetene som er der.

Høgskolen i Molde har fått tildelt 2,3 millioner kroner fra Kunnskapsdepartementet for å utrede mulighetene for sammenslåing med andre høgskoler eller universitet.

– Vil ikke legge press

– Vi kommer ikke til å legge noe press på Høgskolen for å gjennomføre en fusjon. Det er også slik at NTNU nettopp har vært gjennom en stor fusjon sjøl, med Ålesund, Gjøvik og Sør-Trøndelag. Så NTNU må også sjøl vurdere vegen videre, sier Isaksen.

– Er det mulig for høgskolen å stå alene på sikt?

– Jeg mener Høgskolen i Molde vil ha større muligheten for utvikling og leve tryggere som en større enhet, men det er ikke umulig for høgskolen å fortsette alene. Vi vil fortsette å satse videre på utviklingen i Molde uavhengig av om høgskolen samarbeider med andre eller står alene. Det er ikke aktuelt for oss å straffe Høgskolen i Molde på noen måte dersom de velger å fortsette alene. Jeg tror imidlertid skolen vil få en utfordring i konkurransen om midler dersom fagmiljøet forblir lite. Skolen vil ha større muligheter med et større fagmiljø.

– Molde har et viktig fagmiljø, spesielt med tanke på logistikk og sjukepleierutdanninga. Vi er interessert i at Høgskolen i Molde skal utvikle seg og vokse, uavhengig av om det blir fusjon eller om de står alene.