At Sp er størst på den gamle landbruksskolen i Vestnes kommune er ikke uventet. En stor del av elevene her tar nok fortsatt sikte på et yrke innen jordbruk.

– Sjøl om det er ventet at vi står sterkt på Gjermundnes, så er det viktig ar vi er så solide. Jeg kan ikke huske et så godt resultat, sier Klinge,

Arbeiderpartiet fikk 11,8 prosent av stemmene på Gjermundnes og fulgte nærmest Sp.

Klinge gleder seg også over at partiet også gjør det bra i Rauma. Partiet får 14,5 prosent av stemmene på Rauma videregående.

– At vi ser at Ap og Sp gjør det såpass bra er et tegn på at ungdommer i dag tenker annerledes og ser helheten mer enn i skolevalgene slik jeg husker dem, sier Klinge som gleder seg til den samlete oversikten fra årets skolevalg.

Høyre på topp i Fræna

Høyre gjør det best i Fræna. På Fræna videregående får partiet 23,8 prosent av stemmene, godt foran Ap med 19,5 prosent.

– Alltid hyggelig med gode resultat, men jeg vil avvente litt til vi får et samlet resultat for alle skolene. Uansett er det en solid fjør i hatten til de som har jobbet for oss på Fræna videregående, sier Høyres førstekandidat i Møre og Romsdal, Helge Orten.

På Rauma videregående fikk Høyre 11,8 prosent av stemmene, halvparten av Arbeiderpartiets oppslutning. – Det kan være enkeltsaker som gir store utslag, mener Orten.

Ap størst i Rauma

– Mange Auf’ere har vært ute og gjort en kjempejobb. De har stått i de tøffe debattene og fått fram budskapet, det ser vi resultat av i Rauma, sier Arbeiderpartiets førstekandidat Else May Botten om oppslutningen på 23,7 prosent i Rauma.

– Skolevalget gir oss en indikasjon på hvordan det vil gå ved valget. Men det er vanskelig å lese mye ut av resultatet på noen få enkeltskoler. Likevel, det gode resultatet i Rauma gir oss en ekstra boost i innspurten av valgkampen, sier Botten.