Tre år etter at de fikk sin etterlengtede kunstgressbane fant Eide og Omegn Fotballklubb (EOFK) ut at det var på tide å arrangere cup igjen. Man må trolig tilbake til 2009 for å finne forrige utgave av Eide Cup.

Spent på oppmøtet

G9-trener Aud Lillian Vangen i cupkomiteen forteller at hun var spent på oppmøtet. Storfornøyd kunne hun konstatere at 42 lag var påmeldt. Det utgjør rundt 280 unger mellom 6 og 11 år. Og de kom fra Eide, nabokommunene Averøy og Fræna, samt Vestnes.

God rekruttering

Det er nær 700 medlemmer i Eide og Omegn Fotballklubb. Et bra tall i en liten kommune, mener Vangen. Kunstgressbanen, som ble innviet i 2014, har sin del av æren for den gode rekrutteringen. Men også andre faktorer spiller inn.

– Kunstgressbanen har betydd enormt. Det er «alltid» unger her, og de store er flinke til å ta seg av de små. Samtidig rekrutterte vi godt også før banen kom. Klubben har gjort en stor jobb med å  utdanne og kurse dyktige trenere, lagledere og styremedlemmer. Vi er opptatt av breddefotballen. Anlegget er jo veldig flott, med mulighet for full elverbane, fire sjuerbaner eller ti femmerbaner. Det gir enorme muligheter, sier Vangen.

Suzanne og gutta

På EOFKs G9-lag er det til sammen 15 gutter. Men også ei jente, nemlig Suzanne Storvik (9).

– Jeg begynte å spille da jeg var 5 år. Da spilte jentene og guttene i lag. Men jeg bare fortsatte sammen med guttene. Det er gøy. Og det gøyeste med å spille fotball er å score, sier Suzanne.

Lagkameratene er enige, forstår vi. Theodor Riksfjord Halås (9) kan i tillegg opplyse at det er utrolig artig å skyte ballen høgt opp i lufta, mens Isak Krakeli (9) mener det å ta brasse står øverst på morsomst-lista.

Ønsker vårtradisjon

Vangen håper tradisjonen med Eide Cup er kommet for å bli. Men neste år ser klubben for seg at cupen skal arrangeres på vårparten, gjerne før sesongen.