Sist vi besøkte småbruket Lerkesletten drysset det isolasjon rundt oss. Da jobbet Ann Helen Rødal Dalheim (36) og Tony Lie (37) iherdig med å få isolert og etterisolert huset. Nå, et par måneder etterpå, er det plutselig platelagt innvendig. Ikke nok med det. Her har rørlegger og elektriker gjort ferdig det som kan gjøres ferdig før den siste finishen, altså det stadiet der doen blir koplet på og spottene skal festes.

Listefritt

– På soverommene til barna (Antonie, 9, og Julian, 4) er det sponplater, så det skal bli enkelt å henge ting opp på veggene. I resten av huset har vi gipsplater. Og huset er listefritt. Det er Smart Interiør som har tatt seg av platelegginga. De skal også sparkle, pusse og tapetsere så det blir klart for maling, sier Ann Helen.

– Så dere er på fargevalg-stadiet?

– Ja, Antonie har allerede valgt en gråfarge til rommet sitt. I fellesrommene vet vi ikke ennå. Her tror jeg vi skal få hjelp av noen som har godt greie på det. Fargen er viktig i et rom. Men i utgangspunktet har jeg sett for meg at det meste blir hvitt, og så «bor vi det til», sier Ann Helen.

Venter med loftet

På loftet er det foreløbig bareisolert. Planen er å flytte inn før de setter skikkelig i gang med det som skal bli bad, oppholdsrom og soverom for paret.

– Her skal vi gjøre det meste sjøl, men elektriker- og rørarbeidet er gjort ferdig av Os Rør og Elmo, sier Ann Helen.

Brekende utsikt

Huset, som er fra 50-tallet, har vokst fra 275 til nesten 500 kvadratmeter i løpet av det siste året. Budstikka har fulgt framgangen fra januar til august, og kan bekrefte at det har gått unna!

– Vi er veldig fornøyd med framgangen. Føler ikke at vi har måttet vente noe unødig. Det framstår nå som et herskapelig småbruk fra utsiden, og som et moderne hus fra innsiden. Man ser virkelig for seg hvordan det skal bli. Jeg er spesielt fornøyd med de store vinduene. Har vi denne utsikten, må vi jo benytte oss av den, sier Ann Helen, og peker ned på to nabosauer som har funnet veien til enga på Lerkesletten.

– De kommer hit hver dag, og så går de tilbake igjen om kvelden. Gresset er visst grønnere på den andre siden av gjerdet for de to, hehe.

– Og hva med de massive trærne ned mot fjorden...?

– De skal ned etter hvert. Vi får annonsere at folk kan ta dem ned mot at de får veden, sier Ann Helen.

Kveldssol

Det er aktivitet også på utsiden av huset. Om et par uker skal septiktanken graves ned og bakkenivået planeres så det får rett høyde i forhold til huset. Det bygges også terrasse. Tømrerne Kristoffer Kvammen og Svein Egil Torvik fra Økonomibygg Strand og Øverås holder på å ordne søylepunktene for terrassen, som skal gå rundt både øst-, vest- og sørsiden av huset.

– På østsiden kommer kjøkkenet, med verandadør ut, så det blir en fin frokostplass. Og på vestsiden får vi kveldssola, sier Ann Helen.

– Vi håper at det blir innflytting i løpet av oktober eller november. Alt før jul blir en bonus, smiler hun.