Romsdalsbanken blir merkenavnet på den nye banken etter fusjonen mellom Bud, Fræna og Hustad Sparebank og Nesset Sparebank. Banken satser sterkt på nærhet og lokal profil.

– Vi blir den eneste banken med hovedkontor i Romsdal, og som blir styrt herfra. Vi blir dermed alene som lokal bank i Romsdal, sier Odd Kjetil Sørgaard, som blir adm. banksjef i Romsdalsbanken. Han kommer fra Bud, Fræna og Hustad Sparebank. Jan-Børge Silseth, som kommer fra Nesset Sparebank, blir ass. banksjef i Romsdalsbanken.

Sammen med styrerepresentanter, ansatterepresentanter og øvrig ledelse, presenterte de to den nye banken på en pressekonferanse på Molde Fjordstuer onsdag.

Forstanderskapet i Bud, Fræna og Hustad Sparebank og generalforsamlinga i Nesset Sparebank vedtok tidligere i uka å slå sammen de to virksomhetene. Fusjonen krever godkjenning av myndighetene.

Romsdalsbanken

Det formelle navnet på den nye banken blir Romsdal Sparebank. Myndighetene krever nemlig at det skal gå fram av navnet at det er en sparebank. Det betyr at den blir registrert under navnet Romsdal Sparebank i Brønnøysundregistrene. Navnet Romsdal Sparebank blir også brukt i alle dokumenter. Men utad blir den fusjonerte banken markedsført som Romsdalsbanken.

Alle beholder jobbene

Odd Kjetil Sørgaard sier at alle de 47 ansatte i de to bankene vil beholde sine jobber. De får fortsette der de er i dag.

– Både navnet Romsdalsbanken og den nye logoen, som er laget av EKH Grafisk i Molde, ble veldig godt mottatt under presentasjonen for de ansatte, sier ass. banksjef Jan-Børge Silseth.

Styrelederne Svein A. Roset i Nesset Sparebank og Lasse Iversen i Bud, Fræna og Hustad Sparebank er svært glad for at de har fått til fusjonen.

Det samme er de ansattevalgte styrerepresentantene Randi Havnes i Bud, Fræna og Hustad Sparebank og Solveig Myklebust i Nesset Sparebank.

– Det har vært en veldig positiv prosess vi har vært gjennom. Jeg føler at resultatet har blitt meget bra. Vi ser nå en utvikling der små sparebanker søker sammen. Vi ser med glede og spenning fram til Romsdalsbanken, sier Solveig Myklebust.

– Vi tillitsvalgte i Bud, Fræna og Hustad Sparebank mener det samme. Det har vært en god prosess, der de ansatte har blitt godt ivaretatt, sier Randi Havnes.

Utvider markedsområdet.

– Målet med fusjonen er å skape en mer slagkraftig bank i Romsdal og sørlige deler av Nordmøre, og være godt posisjonert for framtida, sier Odd Kjetil Sørgaard, som vil utvide markedsområdet.

Hovedkontoret for den sammenslåtte banken blir i Elnesvågen, med et fullverdig avdelingskontor i Eidsvåg. I tillegg vil banken fortsatt ha avdelingskontor i Molde.

– Vi har tro på at fusjonen vil gi en sterk lokalbank for Romsdalsregionen og sørlige deler av Nordmøre, med lokal beslutningsevne og brei kompetanse, sier Odd Kjetil Sørgaard.

Han peker for næringslivets del på at den nye banken vil få langt større løfteevne enn det to har i dag.

Styret i banken

Nåværende styreleder Svein A. Roset i Nesset Sparebank blir styreleder i Romsdalsbanken, mens nåværende styreleder Lasse Iversen i Bud, Fræna og Hustad Sparebank blir nestleder. Styret for øvrig vil bestå av Bente A. Myrstad, Georg Iversen Panzer, Rigmor Hustad Holen, Beathe Bakken og Randi Havnes (ansattrepresentant). Solveig Myklebust vil møte som observatør for ansatte.

Hovedkontoret til Romsdalsbanken blir i bankbygget i Elnesvågen. Foto: Egil H. torvik
Romsdalsbanken får et fullverdig avdelingskontor i Nesset. Foto: Bjørn Brunvoll