Molde: Det forteller eiendomsmekler MNEF Kristine Gautvik-Dahl hos Eiendomsmegler 1.

– Denne gruppa vil både bo i sentrum og ha rolige omgivelser, som kan være en utfordring. Det er imidlertid positivt for bybildet at folk ønsker å bo sentralt, sier Gautvik-Dahl.

– Rekordoppmøte

I forrige uke solgte eiendomsmekler MNEF Randi Hollingen i Notar en 146 kvadratmeter stor leilighet i Statsråd Astrups gate etter stor interesse.

– Denne gikk etter første visning. Her var det mange interesserte og flere budgivere. Den endte på 6,6 millioner kroner, en million over takst. På denne visninga var det rekordoppmøte, forteller Hollingen.

– Hvordan er etterspørselen til leiligheter ellers i sentrum?

– Det er litt forskjellig, etter hva leiligheten tilbyr. Er det attraktive, store leiligheter med utsikt og helst med heis og garasjeplass er det mange potensielle kjøpere, sier Randi Hollingen.

Brunvollkvartalet

Det nye leilighetskomplekset Brunvollkvartalet skal bygges på tomta hvor Brunvolls fabrikk lå tidligere, ved vannkanten øst for sentrumskjernen. Etter planen skal det ferdigstilles i slutten av 2018. Det er totalt 92 leiligheter i ulike størrelser som har blitt lagt ut. Også her er det de største som går først. Det er Eiendomsmegler 1 som selger disse leilighetene.

– 60 av de 92 leilighetene er per dags dato solgt. Blant de 60 er alle av leilighetene på over 100 kvadratmeter, forteller Kristine Gautvik-Dahl.

Selger unna før ferdigstillelse

De håper å ha solgt unna alle leilighetene før bygget er ferdig.

– Vi har tro på at vi selger de siste 32 leilighetene før ferdigstillelsen i november eller desember 2018, sier Kristine Gautvik-Dahl i Eiendomsmegler 1.

En leilighet i dette sameiet ble solgt en million over takst. Foto: Bjørn Brunvoll
Kristine Gautvik-Dahl i Eiendomsmegler 1 forteller at mange vil bo sentrumsnært. Kristine Gautvik-Dahl Foto: Bjørn Brunvoll