MOLDE: Hvordan skal tilbudet til sjuke barn være ved det nye fellessjukehuset som skal bygges på Hjelset? Blir der barneavdeling? Blir der barnelege i vakt døgnet rundt som kan ta hand om akutt sjuke barn?

Seks senger for barn

I en kronikk i Romsdals Budstikke sist uke skrev administrerende direktør Espen Remme at det skal bli et godt helsetilbud til barn i det nye sjukehuset SNR. Remme opplyste at det er planlagt seks senger for barn i Sjukehuset Nordmøre og Romsdal.

Sikker på barneavdeling

I et intervju med NRK Møre og Romsdal 17. august, sa styreleder Stein Kinserdal at han er sikker på at det blir barneavdeling i det nye sjukehuset.

Til NRK Møre og Romsdal sa Kinserdal: «Ja, jeg er sikker på at barneavdeling kommer det til å bli. Og så må den framtidige faglige utviklingen av denne barneavdelingen avhenge av blant annet rådene vi får fra dette spesialistutvalget. Det må også sees på i sammenheng med tilbudet i hele fylket; hvordan vi dimensjonerer det og hvordan vi bygger det opp».

Venter på råd fra spesialister

Som kjent satte direktør Espen Remme ned et spesialistutvalg som skal se hvordan dagens barnetilbud i Nordmøre og Romsdal fungerer, og komme med råd om hvordan tilbudet til barn i hele Helse Møre og Romsdal bør være. Utvalget skal levere rapporten sin innen 1. oktober.

Det er ventet at styret i Helse Møre og Romsdal får saka om barneavdeling til drøfting på syremøtet 25. oktober eller 29. november. På styremøtet i november skal også forprosjektet for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal vedtas.

Romsdals Budstikke har ikke fått utfyllende kommentarer fra styreleder Stein Kinserdal.