Omya Hustadmarmor AS økte omsetningen fra 1.453 millioner kr i 2015 til 1.462 millioner kr i fjor. Driftsresultatet steg i samme tidsrom fra 41 til 74 millioner kr og resultat før skatt fra 18 til 50 millioner kr. Styret betegner i årsrapporten driftsresultatet som tilfredsstillende. Avviket i resultat fra 2015 til 2016 skyldes i hovedsak avskrivninger og endring i arbeidskapital.

Papirfabrikker er fortsatt det viktigste markedet for Omya Hustadmarmor.

Styret sier i årsrapporten at det forventer et stabilt salgsvolum de kommende åra, og at bedriften er godt forberedt på å møte framtidige utfordringer både produksjons- og kvalitetsmessig.

Nær 200 ansatte

Omya Hustadmarmor eies av det sveitsiske familiekonsernet Omya, som er verden ledende aktør innenfor kalk.

Omya Hustadmarmor hadde vd utgangen av 2016 en bokført egenkapital på 550 millioner kr, mot 531 millioner kr året før. Styret betegner i årsrapporten egenkapitalen som tilfredsstillende.

Av overskuddet etter skatt på 37,9 millioner kr, deles 18,9 millioner kr ut i konsernbidrag, mens 19,0 millioner kr tilføres selskapets egenkapital.

– Vi har fortsatt et vanskelig marked. Det er det ikke så lett fra vår side å endre på. Samtidig gjennomfører vi en del forbedringer som forhåpentligvis gjør oss mer konkurransedyktig. Det vil vi jobbe videre med. Markedet tatt i betraktning, er vi fornøyd med fjoråret. Selv om det er en vanskelig industri i øyeblikket, føler vi at det har gått rimelig greit, sier Espen Lillebrygfjeld.

– Dere har greid å opprettholde omsetningen i det vanskelige markedet?

– Ja. Det kommer også litt an på hvordan det går med kundene våre. Selv om totalmarkedet er redusert, kan det hende at en har kunder som er bra posisjonert.

– Hvordan er utsiktene framover?

– Vi regner med at papirindustri fortsatt vil være under press, og at nedgangen en har hatt vil fortsette. Vi regner ikke med at det blir særlig lett framover heller. Men det er muligheter også. Det er andre deler av det som går på treforedling som har litt mer interessante perspektiver – som forpakninger – som vi håper kan være en interessant mulighet. Papirbasert emballasje har en bra vekst, sier Espen Lillebrygfjeld, som ser muligheter der for Omya Hustadmarmor.

Omya Hustadmarmor har bortimot 200 ansatte. Av disse er ca. 130 i Elnesvågen. De øvrige er ved selskapets virksomheter i Knarrevik og Hammerfall.