(Molde 2- Tillerbyen 4-1) Det ble 4-1 seier for Molde 2 hjemme mot Tillerbyen. Selv om opprykket virker kjørt har Eman Markovic og de andre juniorene mye å spille for utover høsten.

– Jeg synes det var en bra kamp, vi spilte bra. Så satte vi sjansene også, så det var gøy, sier Eman Markovic. Da hadde han nettopp vært en av kampens store spillere mot trondheimslaget Tillerbyen.

Etter 17 minutt smalt han ballen i mål etter flott forarbeid av Fredrik Aursnes. 1-0 sto seg til pause.

Etter hvilen var de to på farta igjen, men denne gangen slapp Markovic ballen nydelig til Sivert Stenseth Gussiås. Han gjorde ingen feil og 2-0 etter 53. spilte minutt.

Det kunne blitt spennende da Magnus Bjerke like etter reduserte for Tillerbyen med et flott langskudd i vinkelen. Det ble det ikke. Etter 67 minutt satte Christian Dahl inn en retur på Sivert Stenseth Gussiås’ avslutning etter innlegg, og derfra og ut var det bare Molde 2 det handlet om. I det 79. minutt satte nevnte Gussiås sitt andre for dagen og kampens siste, til 4-1-seier.

Gjennom hele kampen viste moldespillerne fram mye fint angrepsspill.

Fornøyd Hestad

Trener Daniel Berg Hestad likte det han fikk se.

– Det var en ganske bra kamp, spesielt den første halvtimen. Selv om denne nokså nye formasjonen gjør at vi av og til blir litt lave til å spille hjemme, var det tendenser til veldig mye fint spill. Så alt i alt er vi fornøyd med kampen, sier Berg Hestad.

Dette sier han om angrepsspiller Markovic:

– Han er en utrolig vanskelig spiller å stoppe for motstanderne, så han må fortsette å få fram de gode kvalitetene der.

Eman Markovic selv jobber tålmodig med drømmen om å nå toppen.

– Jeg gjør det beste ut av der jeg spiller, 3. divisjon er ikke et dårlig nivå det. Jeg trener også fast med a-laget, så det er en bra treningshverdag, forteller Markovic.

Daniel Berg Hestad ville også rose de rutinerte spillerne som var med.

– Jeg synes de var profesjonelle de som kom fra a-laget, Joona Toivio og Fredrik Aursnes. De som har vært med en stund var veldig gode, og det er viktig for et sånt lag som dette.

Spennende høst for juniorene

Med 28 poeng er Molde 2 nå på tredjeplass på tabellen, men det er hele 13 poeng opp til Stjørdals-Blink i tet. Opprykksdrømmen er derfor så godt som knust. For de som holder junioralder er det likevel mye å spille for i tiden framover. De regjerende norgesmesterne har sjansen til å gjenta bragden. Der er Kongsvinger motstander i kvartfinalen, 16. september i Molde.

– Det er junior-NM som er målet nå, det er det viktigste i år, sier Eman Markovic.

NM-gullet kvalifiserte også laget til UEFAs «Youth League», de europeiske juniorlagenes svar på Champions League. 29. august blir det trekt hvem de møter der.

– Vi håper å kunne slå fra oss både i cupen og europacupen, vi. Så dette blir veldig spennende, sier Daniel Berg Hestad.

PS: Tobias Svendsen ble byttet ut med en skade midt i første omgang, men det er i skrivende stund usikkert hvilken skade det er snakk om.

Kristian Havnes Klemetzen