MOLDE: Arne Balstad og Ole Gunnar Solskjær har minst tre ting felles. Fotballgleden, MFK-tilhørigheten og alderen. Spilleren fra Vikebukt synes det er stas at han og klubbens manager begge er 44 år.

(Se flere bilder øverst i saka.)

Mens nordmøringen har gitt seg som spiller er det motsatte tilfellet for Balstad.

For han er de faste torsdagstreningene og det å yte maksimalt kampene ute på gresset fortsatt viktig. Søndag var Moldes UH-lag vertskap når Sykkylven Dream Team, Stjernelaget fra Kristiansund og Gard fra Ålesund var på besøk. Hødd United hadde meldt forfall til turneringen.

MFK-sjela

Det å kunne spille på stadion under så flotte forhold er ekstra stas for de mange spillerne og lagene som utgjør MFKs breddeavdeling.

Slik også for Arne Balstad og hans lagkamerater. Etter at Aker stadion skiftet ut naturgresset har Moldes praktanlegg blitt trenings- og kamparena for langt flere enn bare elitespillerne.

Med smil om munnen og glimt i øyet sier Oscar Fure at Solskjær burde tatt seg en tur på UH-lagets trening.

– Ole Gunnar burde kommet og sett på oss. Da tror jeg nok han ville vurdert om jeg burde fått plass på a-laget, sier storscoreren fra Eide.

Jobb og trening

Det er ikke bare fotballen som er viktig for 23-åringen. Også jobben på G-Sport betyr mye for den unge mannen.

Daglig tar han bussen fra Eide til sportsforretningen på Roseby. At han kan jobbe med fotballutstyr og andre sportsartikler er ekstra stas for den ivrige fotballspilleren. Oscar forteller han liker filosofien til Solskjær.

Sjøl pleier han å starte kampene litt usynlig for så å trå fram og være mer synlig etter hvert. Trener Tore Boksasp forteller at også han stortrives med å være en del av laget.

Opptatt av alle

– Etter å ha vært borte noen år så har jeg hatt treneransvaret siden i januar. Laget trengte trener og jeg var ikke tung å be. Det som gjør dette så kjekt er gløden og samholdet som preger laget. Min filosofi er at alle skal være med. Jeg synes det er viktig med like mye spilletid for alle. Noen ganger kan det være fristende å toppe laget, men da er det viktig å ikke glemme grunnfilosofien, sier trener Tore Boksasp.

PS: Det ble tap 1-3 mot Sykkylven Dream Team, 2-8 mot Gard Ålesund før MFK vant 4-3 mot Stjernelaget fra Kristiansund.

Atle Oterhals dømte alle kampene i turneringa på Aker stadion.