– Atlanterhavsvegen er et av høgdepunktene på turen, sier kristiansunderen Sten André Vangen.

– Det er rundt 35 superbiler, eller sportsbiler om du vil, som har kjørt fra København. Med på turen er flere spesialutgaver som testkjøres, fra blant annet Range Rover og BAC Mono. De filmer til bruk i reklamefilm undervegs. På turen har de vært innom Lysebotn, Geiranger og Trollstigen, blant annet. Atlanterhavsvegen blir et høgdepunkt videre, forteller Vangen.

Følger turen

Med sin Nissan GT-R er han blant flere som følger bilene et stykke på ferden fra Molde. Vangen er deres kontaktperson i området, og arrangerer lunsj ved Atlanterhavsvegen. Etter planen skal de ankomme Trondheim i kveld, hvor det blir et biltreff med opp mot 400 biler.

Kritikk

Gruppa har måttet tåle kritikk flere ganger på reisen gjennom Norge. Politiet har kritisert reisefølget blant annet etter at en motorsyklist som deltok ble alvorlig skadd i kollisjon med en personbil i Kvinnherad i Hordaland. Flere deltakere har også mistet sertifikatet undervegs. Vangen har fått med seg kritikken.

– Vi er opptatt av å følge de gjeldende trafikkreglene. Med 35 biler og 70–80 mennesker involvert vil det være noen utskudd. Personlig vet jeg ikke noe om ulykka, men jeg vet at to har mistet sertifikatet på grunn av høg fart. Jeg snakket med ledelsen i dag tidlig, og de har opplyst alle om at de skal kjøre etter loven. Det samme skal vi som henger oss på gjøre, sier Sten André Vangen.

Andre gang

Det er andre året på rad denne turen arrangeres. Tirsdag vridde de om nøklene i København, og etter planen ankommer de Stockholm lørdag. Fredag tok de en halvtimes pause på parkeringsplassen ved båthavna på Tøndergård.

– Jeg deltok også delvis i fjor. Vi ordner litt treff undervegs. Da er det mange bilinteresserte som kommer, som synes dette er artig. Det har blitt litt større i år enn det var i fjor, sier Vangen.

Formel 3000

En av de mest særegne bilene man kunne se var modellen fra britiske BAC Mono. Superbilprodusenten med base i Liverpool lager Formel 3000-biler for å bruke på vegen. Det er første gang de er med, og turen brukes til å teste bilen samtidig som de filmer til reklame, kunne Vangen fortelle.

Hans egen Nissan GT-R gjorde seg heller ikke bort i dette selskapet.

– Det er en artig bil med god effekt. Den kan måle seg med de fleste andre superbiler eller sportsbiler uten at den koster to millioner eller enda mer, forteller Sten André Vangen.