Ålesund: - Musikkprisen endret alt. Den er prestisje og ga oss en skikkelig boost, forteller Emil Vold (16) gitarist i Molde-bandet Revolt V.

Sommerens høgdepunkt

Romsdals Budstikke møter bandet backstage etter at har gitt alt gjennom seks låter på 25 minutter fra scena på Color Line stadion. Gjengen er tydelig høyt oppe.

- Hvordan var opplevelsen?

- Heilt sjukt! Vi tenkte på det når vi kom hit. Tenk at vi skal spille på den scena der! Samme sted som de store, som Kygo, sier vokalist Ulrik Bolsønes Svendsen (16), og legger til:

- Det var j.... artig! Jeg har lyst ut og spille igjen!

- Dere har spilt på flere festivaler i sommer. Hvordan rangerer dere dette?

- Dette er høydepunktet!, sier Emil Vold.

- Ja, men Klubb-Øya var også bra. Jeg vil plassere de likt, sier trommis Oliver Fremo Amundsen (17).

- Vil dere kalle sommeren 2017 et gjennombrudd?

- Det har i hvert fall vært det mest produktive og revolusjonerende året, sier Emil Vold.

- I romjula tenkte vi at det blir kult med EP og at vi kanskje kunne spille på gata under Moldejazz. I stedet ble det masse spillejobber, sier Oliver Fremo Amundsen.

Jobber med debutalbumet

Den nasjonale Musikkprisen, som bandet vant i juni, innebærer i tillegg til åpning av Jugendfest studiotid i Ocean Sounds Recordings på Giske. I tillegg har gutta vunnet studiotid i Surnadal gjennom Skjærvafest sin talentkonkurranse. De akter å benytte seg av begge.

- Framover blir fokuset å klare et bra debutalbum. Innspillingen blir i februar, med utgivelse før sommeren. Så gjelder det å få flest mulig jobber på det, sier Emil Vold.

- Hvor mye må man øve for å bli så gode som dere, når man er 16 år?

- Det blir mange timer i bandrommet. Vi merker også at vi har blitt mye bedre gjennom sommeren, sier Ulrik Bolsønes Svendsen.

To går på musikklinja fra før, tre starter til høsten.

- Det er maks digg å ha musikklinja i byen. Det er utrolig flinke folk der. Og vi merket at vi fikk et løft når to av oss begynte der, sier el-gitarist Sigurd Skjølberg (16).

Skal nyte kvelden

Etter å ha fått utstyret i bilen, ser gutta fram til å nyte kvelden på Color Line stadion.

- Både Highasakite og Sondre Justad er bra, artister som klarer å lage både kul stemning og kul musikk, sier Ulrik Bolsønes Svendsen.

På programmet fredag står TNT, Gabrielle, Highasakite, Galantis og Tiësto.

Disse låtene spilte Revolt V:

Oh!

Anyway

Neverwhere

Unstable (låta de vant Musikkprisen med) Flowers (ny) Outrope (tittelen på EP-en)