MOLDE: I en kronikk i Romsdals Budstikke understreker administrerende direktør Espen Remme at det er viktig for helseforetaket å sikre alle barn og unge i Møre og Romsdal et trygt og godt helsetilbud.

Les kronikken her

Barn får seks senger

Remme opplyser at det nye sjukehuset planlegges med seks senger for barn. Nysjukehuset skal ha poliklinikk, dagtilbud og døgntilbud som skal oppfylle forskriften om behandling av barn i sjukehus.

I valgkampen har en rekke av stortingskandidatene etterspurt hvordan innholdet i nysjukehuset på Hjelset kommer til å bli. Spesielt har barneavdeling vært etterspurt.

Ingen begrensninger er lagt

I kronikken poengterer Remme følgende: «Det er også viktig at ingenting av innholdet som er planlagt i SNR (Sjukehuset Nordmøre og Romsdal, vår anmerkning), eller i arbeidet med utviklingsplanen, legger avgrensinger i forhold til hvilket tilbud vi kan ha til barn og unge i Nordmøre og Romsdal».

Med denne formuleringen forteller direktør Remme at det er tatt høyde når det gjelder areal i nybygget for at det skal være barneavdeling på Hjelset.

Rapport fra barnegruppe

For å gjennomgå hvordan dagens tilbud til barn og unge fungerer, har direktør Remme oppnevnt ei arbeidsgruppe som ledes av overlege Marianne Nordhov, som er pediater fra Universitetssykehuset Nord-Norge. Denne gruppa skal også legge fram forslag til hvordan barnetilbudet bør være i det nye sjukehuset. Rapporten fra pediatrigruppa vil, ifølge direktøren, foreligge 1. oktober.

Kommunene får si sitt

Kommunene har også bedt om å få komme med innspill til pediatrigruppa. Det blir derfor et møte mellom kommunene og pediatrigruppa i Kristiansund torsdag 14. september.

Vaktordningene ikke bestemt

Etter det Romsdals Budstikke forstår, sier forprosjektet om SNR ingen ting om hvilke vaktordninger som skal være på Hjelset eller i Kristiansund. Helseforetaket forklarer dette med at det pågår et arbeid med en utviklingsplan for hele Møre og Romsdal, parallelt med planleggingen av nysjukehuset. Dette betyr at helseforetaket ikke kan si med sikkerhet hvorvidt det legges opp til barnelege i vakt 24 timer i døgnet ved sjukehuset på Hjelset.

Hvordan barnetilbudet skal bli i detalj, blir neppe klart før styret i Helse Møre og Romsdal har sagt sitt.

– Når pediatrigruppa har levert rapporten sin, blir den lagt fram for styret for at styret skal ta stilling til den videre prosessen, sier direktør Espen Remme.

Forprosjektet vedtas i november

Styret i Helse Møre og Romsdal har møter 25. oktober og 29. november. På novembermøtet skal forprosjektet for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal vedtas. Helse Midt-Norge, som er ansvarlig for å finansiere nysjukehuset, har sitt møte om forprosjektet torsdag 7. desember.

Helse Møre og Romsdal venter på rapport fra arbeidsgruppa som vil anbefale hvordan tilbudet til barn og unge skal være ved nysjukehuset. Rapporten kommer 1. oktober. Foto: Illustrasjon: Sykehusbygg