(Driva): Det er et erfarent skolemenneske som har overtatt som rektor ved Eidsvåg barne- og ungdomsskole. Hun erstatter Per Einar Strand som gikk av med pensjon 1. august.

Kalseth Hånes (48) er utdannet lærer og har jobbet som inspektør ved skolen i Eidsvåg i flere år. Hun er glad for at det er en veldreven skole hun nå skal styre.

Lang erfaring

Den nye rektoren kom inn i skoleverket i kommunen i 1998 gjennom et vikariat som pedagogisk konsulent. I skoleåret 99/2000 var hun ansatt som rektor ved Eidsøra skole. Dette var det siste året skolen var i drift. I ettertid har hun jobbet både ved barnetrinnet og ungdomstrinnet i Eidsvåg.

For en tid tilbake fikk hun tilbud fra kommunen og å ta en master i skoleledelse. En god erfaring å ha med seg i den nye jobben.

– Jeg har vært lærer på ungdomsskolen. De siste åra har jeg vært inspektør for 1. – 7. trinnet.

– Du vet hva du går til når du nå overtar ansvaret for 250 elever og rundt 40 ansatte?

– Ja, men det blir jo en ny situasjon. Vi som er ansatte ved skolen har allerede vært på jobb i noen dager for å forberede skoleåret som starter kommende mandag. Første dagen på jobb sa jeg til de ansatte at de kjenner meg, og at jeg er heldig som overtar en skole som er så bra. Vi kan vise til gode elevresultater og ikke minst et godt miljø. Det har vært gjort en god jobb her av Per Einar Strand.

Flotte lokaler

Moncica Kalseth Hånes gleder seg over at både barneskolen og ungdomsskolen har fått så flotte lokaler.

– Her har vi det bra. Mandag morgen skal vi ta godt imot både elevene ved barneskolen og på ungdomsskolen.

Denne saken ble først publisert på Driva.