VESTNES: Tirsdag møtte han Jenny Klinge og Geir Inge Lien i lokalene til Kløverkjøtt på Vestnes, sammen med ledelsen i bedriften.

Klinge og Lien driver en intens valgkamp, tirsdag besøkte de både Tine-meieriet i Tresfjord og Kløverkjøtt på Vestnes.

Politisk nøytral

– De to siste mat- og landbruksministrene kommer fra Møre og Romsdal. Vi har god erfaring med både Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale. De stiller villig opp og lytter interessert til det vi har å si. Vi er politisk nøytrale. Dersom det blir regjeringsskifte, er Else-May Botten en heit kandidat til denne ministerposten. Også Senterpartiet og Jenny Klinge kan være et godt valg. Vi i KLF tror det er sannsynlig at også den neste mat- og landbruksministeren kommer fra matfylket Møre og Romsdal, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen. Han er imponert over bredden i foredlingsindustrien i Møre og Romsdal, som er et av de største på dette området i Norge.

Stor aktør

KLF organiserer de private kjøttvarebedriftene i Norge. 140 bedrifter med 5000 ansatte er medlemmer, de omsetter for 27 milliarder i året. Her er alt fra bedrifter med milliardomsetning til små bedrifter med noen få ansatte.

Kløverkjøtt på Vestnes med sine 55 ansatte er en av medlemsbedriftene. De passerte 200 millioner i omsetning i fjor, målet i år er 215 millioner. Under besøket tirsdag fikk Geir Inge Lien og Jenny Klinge se produksjonsprosessen og prate med noen av de ansatte.

Hver dag blir det levert 15.000 pakninger med kjøttdeig fra Vestnes til Bunnpris-butikker i hele Norge. Det blir foredlet mellom 60 og 100 storfe og 200–350 gris hver eneste uke. Bedriften har investert i topp moderne utstyr, noe som er typisk for bransjen.

Tror på vekst

– Marginene er knappe, men det er stor optimisme. 86 prosent av medlemsbedriftene våre tror på økt omsetning i 2017, sier Juul-Hansen

– Jeg sitter igjen med et veldig godt inntrykk etter besøket både på Tine og her på Kløverkjøtt. Jeg er opptatt av at det skal være samarbeid mellom samvirkebedriftene og de private. Begge skal ha muligheter, vi trenger begge, sier Jenny Klinge til Romsdals Budstikke.

– Husk på oss

– Husk på oss når dere kommer på Stortinget. Det er så mange som glemmer. Samtidig må dere være forsiktige med å ta raske avgjørelser når det gjelder importvern. Ta skikkelige runder før endelig vedtak. Forutsigbare rammevilkår og et godt fungerende tollvern er viktig for norske matforedlingsbedrifter, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen.

Etter orienteringen om Kløverkjøtt hastet de to kandidatene videre. For Jenny Klinge er det viktig å få med seg Geir Inge Lien til Stortinget, og hun tror det skal gå. Nå er innspurten i gang.