Fra torsdag til søndag har Klangfestivalen lekt seg med en salig miks av jazz, klassisk musikk, gregoriansk sang, folketoner og litteratur. Det er fjerde gang den (nesten) ledningløse festivalen under ledelse av Hilde Brunsvik blir arrangert i og ved Vågøy kirke.

– Det har vært musikkopplevelser i kø. De har virkelig satt seg i hjertet, sier Brunsvik når tonene fra avslutningskonserten med det gregorianske kvinnekoret Schola Sanctae Sunnivae er i ferd med å ebbe ut.

Øker billettsalget

Nær 600 billetter har blitt solgt, en økning på rundt 100 fra i fjor. I tillegg tok mange publikummere turen til åpningen og gudstjenesten.

– Vi har hatt jevnt tilsig på alle konsertene, i motsetning til tidligere år, hvor noen har vært fullsatte og andre mer glisne. Det er gledelig. Dette sier jeg vel hvert år, men: vi får et stadig bedre grep om hva vi vil holde på med innenfor den akustiske sjangeren. Vi vil tøye den, og ønsker å tilby et program med stor spennvidde. Responsen fra publikum er overveldende, sier Brunsvik.

Hemmeligheten

Musiker og komponist Henning Sommerro deltok på to arrangement sammen med Schola Sanctae Sunnivae, som dirigeres av hans kone, Anne Kleivset. Det er tredje gang surnadalingen er på Klangfestivalen «i Edvards rike».

– Jeg har vært i Vågøy kirke med andre konserter i kraft av Edvard Hoem, som jeg har samarbeidet med i mange år. Konseptet til Klangfestivalen er veldig flott. Det er trivelig på alle måter. Det er ikke en stor festival, men der ligger også hemmeligheten. Det gjør noe med kommunikasjonen. Jeg håper de beholder dette, sier Sommerro.

På lørdagskonserten med Schola Sanctae Sunnivae og Sommerro spilte også gjestemusikere, blant andre trompetist Hayden Powell fra Molde og fiolinist Nella Penjin fra Fræna.

Begeistring for Ellington

Lørdagen bød óg på en jazzgruppe satt sammen i anledning Klangfestivalen: Roaldsnes Fem, bestående av saksofonist André Roligheten, trommeslager Tore Sandbakken, trompetist Hayden Powell, kontrabassist Trygve Fiske og pianist Dag-Filip Roaldsnes. Musikerne framførte låter av den amerikanske jazzkomponisten Duke Ellington. Caravan, Prelude to a kiss, samt Almighty God fra Sacred Consert, sistnevnte med vokalist Hilde Brunsvik og festivalkoret under ledelse av Gunn Sissel Håseth, var blant melodiene.

– Det har vært gledelig å velge fra arkivet til Duke Ellington, som vi har en felles begeistring for, sier Roaldsnes.

– Det er morsomt med en festival som samler musikere og setter dem sammen i nye, spennende konstellasjoner. Dette er kjempegøy, sier Powell, som var på Klangfestival for andre gang.

Plantet Luthertre

Søndag var det konsert og gudstjeneste i jazz-ånd, og det ble plantet Luthertre ved kirka for å markere 500-årsjubileet for reformasjonen. Øvrige utøvere under festivalen var Håvar Svergja, Kåre Nordstoga, Sinikka Langeland, Arild Hammerø, Daniel Herskedal, Knut Anders Vestad, festivalkordirigent Gunn Sissel Håseth og Edvard Hoem.