Aldri før har Nordsjøfestivalen kunne varte opp med en så stor artist på sitt familieshow på avslutningsdagen. Uten støttespillerne XL bygg Dale Malo og Omya Hustadmarmor ville det ikke vært mulig for Elnesvågen småbåtforening å kunne gjennomføre et gratis show med en så kjent og profilert artist.

Folk møtte opp og fylte festivalhallen for å få med seg showet der ”Reidar” var gjennomgangsfigur. Og da var naturligvis også mopeden med mens høna Pricilla måtte bli igjen på Ytre Enebakk. At Fræna har ei bygd med navnet Syltevorpa hadde Blunck fått med seg. Han påsto til og med at han havnet på Tupperware-party der med 12-13 damer på sin veg til Elnesvågen. Han påsto det var eimen av timotei og grisemøkk som var hovedårsaken til at nettopp Syltevorpa var et sted som måtte besøkes.

Fikk publikum til å drømme seg bort

Øivind Blunck fikk publikum til å drømme seg bort fra regn og grisevær i Elnesvågen til sommer og sol i Venezia. På ferd gjennom kanalene var det med Blunck som fører av gondolene og til hans versjon av ”O sole mio”.

Henriette Settem (12) ble med fram på scena og fikk jobben som balongblåser når ”Reidar” skulle underholde publikum med sitt trylleshow der ballongen ble til en kosekanin. Skuespilleren og artisten som har holdt det gående i Norge siden begynnelsen av syttitallet hadde en idé til landbrukskommunen Fræna.

– Hva med å lage en egen kuruke-bingo. Alle får i oppdrag å pløye opp et område med ni felt. Så slipper de kyrne ut på feltet. Den første som klarer å få kyrne sine til å legge fra seg til at de fyller tre loddrett, tre vanvrett eller tre diagonalt har vunnet, sa moromann Blunck før han han gikk over som leder for årets innendørsversjon av ”Ta sjansen”.