– Hva bør Molde kommune gjøre?

– Det vil være svært fornuftig av kommunen å sørge for å erverve eiendommene fortest mulig, og komme til enighet med helseforetaket. Så kan kommunen sette i gang arbeidet med å lage en reguleringsplan for Lundavang, sier han.

– Jeg vil anta at Molde kommune kommer til å legge et ganske strengt regime på hvordan området kan utnyttes, sik at det får en utforming som blir rasjonelt og pent, med leikeplasser, grøntanlegg og boliger. Helheten må bli bra, sier Raknes.

Dagens sjukehusbygg må rives

– Hva ville du gjort med sjukehusbygget som i dag står på Lundavang?

– Det er ikke mulig å bruke opp igjen bygningsmassen som står på Lundavang i dag. I dag kreves det universell utforming av bygninger som skal brukes. Det stilles krav til standarder for boliger. Det vil ikke være mulig å få til dette i dagens sjukehusbygg.

– Det snakkes om at Lundavang-området kan gi plass til flere hundre boliger, kanskje rundt 400 boliger. Er det marked for så mange boliger i Molde?

– Ja, men ikke i en smell. Alt som bygges i en så vidt liten by som Molde, må deles inn i byggetrinn. Sånn tenker jeg også med Lundavang-området. Kommunen legger reguleringsplanen, og så stykkes det ned i passe store byggetrinn som legges ut i markedet. Det vil ikke være mulig å sende 400 nye boliger ut i markedet samtidig. Verken entreprenører eller banker vil ta en slik risiko, sier Peder Normann Raknes.

Boligbygging bit for bit – Det er marked i Molde for flere nye, sentrumsnære boliger, men det går ikke an å legge ut 400 biliger i en smell, sier eiendomsmekler Peder N. Raknes om framtidig bruk av Lundavang-området. Foto: Erik Birkeland

Et løft for Molde som by

Den erfarne eiendomsmekleren mener en ny boligbydel sentralt i Molde vil gi et positivt løft for byen. Men Raknes tror ikke en omfattende boligbygging på Lundavang vil kreve flere skoler eller barnehager i området.

Setter verdier i spill

– Hva tenker du om at helseforetaket gjør Molde kommune oppmerksom på at det er gitt føringer i samhandlingsreformen om videre bruk av bygningene der det har vært pasientaktivitet?

– Lundavang-området er en indrefilet i Molde. Kommunen bør erverve sjukehusområdet fortest mulig, mener Peder Normann Raknes. Foto: Bjørn Brunvoll