Dobbelt så mye regn og bare halvparten så mye sol som det arrangøren hadde håpet tvang fram improvisasjon på kort tid. Og med en sporty Øivind Blunck i spissen ble det en annerledes ”Ta sjansen” enn det publikum har vært vant til. Da den populære og uhøytidelige konkurransen regnet og blåste bort fikk de om lag 1500 frammøtte oppleve en konkurranse der det handlet om å spise flest mulig pølser i brød på kortest mulig tid.

Moromann Blunck lot seg også overtale til å bli med på kappspisinga. Dermed ble det show inne i festivalhallen i stedet for ute i småbåthavna. At det var en riktig avgjørelse fikk publikum opplevelse halvveis i pølsekonkurransen. Da regnet og blåste det så intenst at telt ute på festivalområdet ble blåst overende samtidig som regnet banket så kraftig på halltaket at det var stas å være innomhus og småproblemer med å høre det som ble sagt fra scena.

Uhøytidelige politikere

Valgkamp er så mangt. Helge Orten (H) og Geir Inge Lien (Sp) tok seg sjøl ikke så høytidelig i søndagsshowet. Lørdag var det saklig og seriøs paneldebatt om sjukehus og det som ellers er viktig for distriktet. Sammen med ordførerkollega Tove Henøen fra arrangørkommunen stilte Vestnesordføreren og SP-kandidaten til Stortinget opp på scena i en irrgrønn og tettsittende drakt som var så avslørende at man nesten kunne tro at dette ikke var Liens første pølse-spise-konkurranse.

– Nesten så man skulle tro det har kommet romvesen på besøk, var konferansier Øivinds Blunks muntre kommentar til de to ordførerne.

Høyremann Orten nøyde seg med å stille i partiets t-skjorte, men gjorde likevel det han kunne for å overbevise juryen om at noen av prisene burde gå til mannen som håper på å bli satt så stor pris på av velgerne at det blir plass på Stortingets Mørebenk også neste valgperiode. Ingen stilte med like mange deltakere som Elnesvågen turn. Det imponerte juryen. Aurora Dale, Karoline Misund og Linn Birgitte Nogva fra Fræna sjukeheim imponerte med sine kostymer.

Dermed ble Nordsjøfestivalen avsluttet på en annen måte enn den tradisjonelle. Men de mange frammøtte likte tydelig det de fikk oppleve når det ble for vått utendørs til å lage vannshow i båthavna. Fliring og klapping ble det mye av samtidig som deltakerne på scena heiv innpå det de klarte.