Nesten 50 år etter at Dennis Locorriere var med og etablerte Dr. Hook sto den gamle rockestjerna på scena i Elnesvågen. Aldri før i Nordsjøfestivalens historie har publikum fått oppleve en artist som har opplevd så mye. Det begynner å bli lenge siden Dr. Hook herjet hitlistene og festivalene rundt om i verden. Kanskje ikke så rart at det derfor var et godt voksent publikum som fant vegen til festivalbåthallen i småbåthavna. Anslagsvis 700 var der. Litt færre enn det arrangøren hadde håpet på. Ikke så ofte at det er de over førti, femti og seksti som dominerer foran scena.

For tredje gang

Oddvar Lien er født fem år etter andre verdenskrig. 67-åringen hadde gledet seg som en unge til nok en konsert Dr. Hook. Dette var tredje gangen fræningen, nå bosatt i Drangedal, fikk oppleve sine gamle helter.

– Første gangen var midt på syttitallet på gamle Aksla stadion i Ålesund. Etter det fikk jeg med meg Dr. Hook var på Karmøy på begynnelsen av nittitallet. Dennis Locorriere er en vokalist som kan sine saker. Dr. Hook har mange sanger som er flotte å høre på den dag i dag, i følge Oddvar Lien som hadde tatt turen tilbake til gamle trakter for å få med seg sommerstemninga i småbåthavna.

Amerikaner i bobil

Gwen Rønningshaug opplevde at Dr. Hook-vokalisten tok flagget hennes. Kanskje ikke så rart ettersom den amerikanske kvinna var den eneste på konserten med USA-flagg.

– Jeg visste ikke at Dr. Hook var fra Canada. Pinadø rappet han flagget med mitt og satte det i sin egen baklomme, men jeg fikk det tilbake. Bare artig det. Dr. Hook er bra. Vi bor i Kristiansund og kom hit for å få med oss musikken og folkelivet. Trivelig å være her. Vi har vært på Nordsjøfestivalen en gang før, sier Gwen og ektemann Arve Rønningshaug.

Båt over Stadt

De og flere med dem valgte bobil som overnatting. Antall båter i gjestehavna var færre enn på de beste festivalårene. Svein Breivik var en av de langvegsfarende. Sogningen hadde tatt turen over Stadt for å få med seg festivalhelga i Fræna.

– Det var en kjempetur. Da jeg kom til Ålesund skinte sola og slik fortsatte det til Elnesvågen. Første gangen jeg er her. Det var ikke Dr. Hook som gjorde at jeg tok turen, men først og fremst at jeg kjenner folk her. Offshorearbeidere de som meg. Det er meldt dårlig vær på mandag, så jeg kommer meg nok ikke hjem før tirsdag eller onsdag, sier båtmannen fra Hermansverk i Sogn.

Gamle hit-låter

– Ungdomstiden kommer tilbake, er Monica Janbus første kommentar etter å ha opplevd Dr. Hook. Dette var kjempebra, sier hun. Monica hadde fått med seg en annen 45-åring til festivalhallen.

– Tenkte at vi får oppleve ungdomsmusikken her i lille Elnesvågen, sier Kine Sneen. Kvinna fra Trondheim med kjæreste fra Fræna er fast publikummer når det er sommerfestival i småbåthavna. De to venninnene bestemte seg umiddelbart for å dra når de så plakaten om at Dr. Hook skulle komme til Nordsjøfestivalen.