Sammen med tyske Farhad Vladi, president og grunnleggeren av Vladi Private Islands, har han de siste åra eid Krøtterøya ved Vikan i Fræna kommune. Begge eier 50 prosent av øya, gjennom selskapet Øyferie AS

– Vi har ikke fått brukt den noe særlig. Planen var egentlig å få satt opp et hus, men det skjedde ikke. Så nå har vi valgt å selge den, sier Rytter-Fjøren.

I annonsen på Finn.no heter det blant annet «Krøtterøya er en vakker eiendom med flott havutsikt. Landskapet er variert, med ei fin bukt». Ved siden av er det naturskjønne bilder.

Se flere bilder av øya her.

Øyer til salgs

På nettstedet Vladi private Islands, som er eid av Vladi, kan du også se annonsen for Krøtterøya. Vladi er regnet som en av de største internasjonale øymeglerne i verden.

Annonsene sier lite om selve øya, men de skriver at øya ligger i nærheten av Molde – som ofte får besøk av hurtigruta, og om Atlanterhavsvegen som turistattraksjon. Prisantydningen ligger på 793.000 kroner.

Krøtterøya er en av bare to norske øyer som er på den eksklusive salgslista. Den andre norske er Løksøya i Bodø. På salgslista ligger ulike øyer over hele verden.

Kan søke om å bygge der

– Før krigen var det gardsbruk på øya. Jeg er ikke helt sikker på når. Derfor hadde vi en plan å bygge noe nytt der. Så jeg er på jakt etter gamle bilder som viser bebyggelsen som var på Krøtterøya, for om mulig å bygge opp igjen slik det var. Det står fortsatt noen gamle murer igjen, forteller Rytter-Fjøren.

Verken han eller Vladi har søkt om å få bygd ut noe på øya, og det er i utgangspunktet ikke lov til å endre på landskapet.

Allemannsretten

– I Norge står allemannsretten høgt så alle kan ferdes på øya, men det er kun eieren som kan gjøre eventuelle endringer på eiendommen. Du kan ikke komme på eiendommen å gjøre det du vil, forteller Rytter-Fjøren.

Eiendommen er på hele 55.397 kvadratmeter og Rytter-Fjøren påpeker at øya godt kan brukes til fisking, båtplass eller strand.

Utenlandsk interesse

– Akkurat nå er det flere som er interesserte. Så vi har fått god respons på annonsene. Det er flere interessenter, både norske og utenlandske.

Det er foreløpig noen australiere som står sterkest på lista, men det skal fortsatt litt til før avtalen er i havn, sier Rytter-Fjøren.

– Mye kan fortsatt skje, men det blir spennende å se, sier den foreløpige medeieren av Krøtterøy.

Åpner opp for teltplass

Hvis de ikke klarer å selge øya, ønsker Reidar Rytter-Fjøren å beholde den sjøl, sier han.

– Det er jo et nydelig sted, også uten at man gjør noen endringer der, sier Rytter-Fjøren.

– Hvis jeg ikke får bygget noe der ønsker jeg å bruke det til et fristed og sette opp flere telt. Krøtterøya henger så vidt sammen med fastlandet, slik at det er mulig å gå over til øya.