Utbyggingssjefen inspiserer det nye skolebygget på Julsundet sammen med rektor Hanna Valved Korsvik, og gleder seg til en liten markering neste uke.

Høy aktivitet

– Her skal det altså være klart om en uke, sier han og viser til det gamle ungdomsskolebygget som har gjennomgått noe restaurering.

– Det kommer nok til å ordne seg. De jobber veldig raskt. Det er til og med en gammel elev, sier Valved Korsvik og hilser på den tidligere eleven som er travelt opptatt med byggingen.

Rundt om på Julsundet skole og flerbrukshall er det fullt av bygningsarbeidere og anleggsmaskiner mens sola skinner bak det store skolebygget.

I rute til neste år

– Alt er i rute til 2018 og vi puster rolig, forsikrer rektor.

I løpet av sommeren har de blant annet revet gymsalen og hovedbygningen har begynt å ta form. Barneskolen har fått ny ballbinge og store sykkelstativ har kommet opp ved skolen.

– Ungdomsskolen har dessverre ikke fått noe utpreget uteområde, men vi skal nok prøve å finne på noe til dem også. Her er det mye fin natur rundt skolen, sier Korsvik.

Flere elever

Det nye skolebygget kommer også til å huse flere elever enn det forrige.

– I år har vi faktisk fått 17 nye elever. Så nå er vi blitt 217 elever til sammen. Det er vi veldig fornøyd med. Den eneste utfordringen er at det blir et lite uteområdet når all byggingen pågår, forteller Valved Korsvik.

Foreløpig må de yngre elevene være på brakker, mens ungdomstrinnet får være på ungdomsskolebygget. Med mange elever og mindre plass tror rektoren at det kan være vanskeligere å se elever som blir utsatt for mobbing.

– Vi vil at elevene skal være trygge sjøl om det er trangt. Derfor kommer vi til å vektlegge inspeksjon på alle områder. Det aller viktigste er at elevene skal føle seg trygge på skolen. Både nå og etter byggingen.

Kulturbygg for alle

Utbyggingssjefen er også svært fornøyd med utbyggingene og entreprenøren, Betonmast, som også holder framdrifta etter planen.

– Se de store vinduene og den utsikten. Elevene kommer bare til å sitte å se ut av vinduet, spøker Urdshals og peker på de store, avlange vinduene som viser utsikten fra det nybygget.

– Her i første etasje kommer det til å være bibliotek, amfi, kino og musikkrom. Vi håper jo at flest mulig skal kunne bruke bygget. Både til kultur og idrett, fortsetter Urdshals.

– De musikkrommene kommer til å bli veldig bra. Med tre øvingsrom. Der det er fullt med utstyr og instrument. Musikktilbudet her på skolen er nok grunnen til musikkinteressen min i dag, skyter prosjektingeniør Øystein Vassgård inn.

I samme etasje kommer det også en gymsal. Mens i andre etasje vil det bli skolekantine og skolekjøkken.

– Alt i alt kommer det til å bli et veldig moderne bygg og vi gleder oss utrolig mye til neste år, sier Valved Korsvik.

Musikklærer og rådgiver Stig Dagfinn Arnøy (f.v.), prosjektingeniør Øystein Vassgård, rektor Hanna Valved Korsvik og Terje Urdshals gleder seg til åpningen av skolen neste år. Foto: Ewa Morsund
I det nye skolebygget skal det blant annet være amfi, øvingsrom og ny skolekantine. Foto: Ewa Morsund