1. Du er leder for Eikesdalsdagene, som går av stabelen for 11. gang fra 11-13 august. Hva lokker dere besøkende med i år?

– Fredagskvelden blir det åpningskonsert med Fjord og Fjell under Mardalsfossen. Lørdag blir det markedsdag med rundt 20 utstillere, kanokonkurranse, andeløp, helikoptertur, musikk ved Ida Flåhammer, hesteridning og ulike aktiviteter. På ferga Mardøla blir det foredrag med Iver Gjelstenli, som skal fortelle om sine kortreiste opplevelser i Eikesdal og Nesset. Vi arrangerer sykkelløpet «Aursjøen opp» i samarbeid med Eresfjord Idrettslag. Det blir også motbakkeløp, som går fra Eikesdalen og opp på fjellet. Der blir det cirka 750 høydemeter som skal forseres. Lørdagskvelden er det duket for dans med musikk ved Nerli There. Søndag blir det litt roligere, med gudstjeneste under Mardalsfossen.

2. Tema for Eikesdalsdagene er jakt, fiske og friluftsliv. Hvordan kommer jakt- og fiske-delen til syne?

– Turistforeningen og Nesset Fjellstyre er til stede med stand på markedsdagen. Vi prøver å være allsidige, så det blir ikke bare jakt og friluftsliv. Det blir innslag fra husflid, vi vet jo at mange syr og strikker egne klær, og har interesse for handarbeid. Vi har også Bondens marked. Så utvalget blir stort.

3. Mardalskonserten pleier å trekke endel folk, hvor avhengig er dere av oppholdsvær på denne?

– Vi har vært oppe i 250 personer på Mardalskonserten. I fjor var vi uheldige med været, men jeg håper vi kommer opp i antall igjen i år. Vi satser på godt vær og bra med folk.

4. Dere er heldige som har den ganske spektakulære Mardalsfossen?

– Ja, vi føler oss heldig med den! Det er ikke mange som har et slikt sceneteppe. Men vi er prisgitt at det blir vær å være ute i. Det er utendørsarrangement både på Mardalskonserten, markedsdagen og gudstjenesten. Jeg vil oppfordre besøkende til å ha med seg regntøy hvis været er usikkert.

5. Enkelte har tatt til orde for å ha fossefall året rundt, ikke bare om sommeren?

– Hadde fossen vært i full aktivitet året rundt ville det betydd en ny tidsregning for Eikesdalen! Det hadde forlenget turistsesongen hvis vi fikk vannet tilbake. Når turister kommer hit før 20. juni ser de ingenting annet enn en hvit stripe og svart fjell. Etter 20. juni er de målløse. Og så er det samme sorga igjen etter 20. august.

6. Skulpturen «Another time», eller «mannen i Mardalsfossen» av Anthony Gormley har også vært ønsket tilbake?

– «Mannen» var der i to sesonger fra 2014, og jeg kunne gjerne fått den – eller noe lignende – tilbake. Folk tar jo bilder og legger ut, det er god markedsføring.

7. Hvor mange innbyggere har Eikesdalen?

– Det er ikke mange som bor i Eikesdalen. Vi er omkring 60-70 fastboende. Mange av dem er på et eller annet vis med under Eikesdalsdagene.

8. Og hvor mange besøkende har bygda under Eikesdalsdagene?

– Hvor mange som er innom i løpet av helga kan jeg ikke svare på. Vi har jo ikke inngangsbillett på noe annet enn Mardalskonserten og dansen. Men antall personer på plassen øker betydelig.

9. Eikesdalsdagene er et samarbeid mellom Norsk Folkehjelp Nesset og Eikesdal bygdalag. Hvordan fungerer det økonomisk?

– Det koster penger å komme inn på Fjord og Fjell fredag og Nerli There lørdag, ellers er arrangementene gratis. Vi får litt leieinntekt fra utstillerne, og vi har sponsorer. I tillegg koster det penger å kjøpe and til andeløpet. En god del av inntektene tilfaller Norsk Folkehjelp, som stiller med vakter. Foreløbig har ikke pengene gått til noe annet enn å betale regninger og overleve til neste år. Men den dagen det blir overskudd, skal det gå tilbake til bygda.

10. Hva er motivasjonen for å arrangere Eikesdalsdagene?

– Vi ønsker å skape aktivitet og få blest om Eikesdalen. Det har motivert meg, i alle fall. Vi ønsker ikke at Eikesdalen skal være en plass folk reiser til bare for å se Mardalsfossen. Vi vil også vise fram mer av stedet, og få flere til å synes det er gøy å være her.